Data: 25.03.2016

31 martie – Ultima zi pentru reînnoirea contractelor pentru parcările de reședință din Sectorul 1

Locuitorii Sectorului 1 mai au la dispoziție cinci zile pentru reînnoirea contractelor de închiriere a locurilor de parcare de reședință. Până în data de 31 martie, cetățenii din această zonă administrativă sunt așteptați la sediul Administrației Domeniului Public Sector 1 (ADP), din B-dul Poligrafiei nr. 4, pentru depunerea documentației necesare reînnoirii contractului încheiat în anul 2015.

Pentru a închiria un loc de parcare de reședință, bucureștenii din Sectorul 1 trebuie să depună următoarele acte: cerere de închiriere, copie după actul de identitate al solicitantului cu domiciliul în imobilul respectiv, copie după certificatul de înmatriculare al autoturismului pe care îl deţine și o taxă de 76,65 lei/loc/autoturism/an.

Programul de lucru cu publicul al Serviciului Parcaje, din cadrul ADP Sector 1, este următorul: luni, între orele 10:00 – 18:00, iar în zilele de marți, miercuri, joi și vineri, în intervalul orar 08:00 – 16:00. Mai multe informații pot fi obținute la numărul de telefon 021/319.32.58 tasta 2.

Dacă, până la data de 31 martie 2016, cetățenii care au avut contract de închiriere a unui loc de parcare pe anul precedent nu își manifestă intenția de a-l reînnoi, Administrația Domeniului Public Sector 1 poate atribui locul de parcare respectiv oricărei persoane interesate.

Închirierea locurilor de parcare de reşedinţă se face în conformitate cu prevederile HCGMB nr. 124/2008 cu privire la strategia de parcare în Municipiului Bucureşti, modificată prin HCGMB nr. 61/2009, potrivit cărora, atribuirea locurilor în parcările de reşedinţă se face numai cu îndeplinirea cumulativă a următoarelor condiţii:

a) nu se poate aloca mai mult de un loc de parcare/apartament;
b) se pot atribui numai pentru autoturisme;
c) se pot atribui numai persoanelor fizice care domiciliază în imobilul respectiv;
d) se pot atribui numai pentru autoturismele proprietate personală, pentru autoturismele utilizate în baza unor contracte de leasing și pentru autoturismele utilizate în baza unor contracte de comodat.

În Sectorul 1 există peste 8.000 de locuri de parcare de reședință care se adaugă celor peste 100.000 de locuri de parcare create prin introducerea sensurilor unice pe străzile secundare. Programul de introducere a sensurilor unice a fost demarat încă de la sfârșitul anului 2007, până în acest moment fiind introduse sensuri unice pe o treime din arterele secundare din această zonă administrativă.


Serviciul Imagine, Relații cu Mass-Media și Informatică
Tel. fix: 021/222.36.24
E-mail: presa.primaria1@gmail.com