Data: 24.03.2016

Taxele și impozitele locale plătite cu reducere până la sfârșitul lunii iunie

Contribuabilii, persoane fizice, din Sectorul 1 își pot plăti cu reducere taxele și impozitele locale până la sfârșitul lunii iunie, față de finalul lunii martie cum era prevăzut până în prezent. Guvernul României a adoptat, în data de 23 martie 2016, o Ordonanță de Urgență, potrivit căreia, contribuabilii care își achită integral contribuțiile la bugetul local până în data de 30 iunie 2016 beneficiază de bonificația de 10%.

Totodată, Executivul a mai stabilit că termenul de depunere a declarațiilor, prevăzute de noul Cod Fiscal, la sediile direcțiilor de taxe și impozite locale este 31 mai 2016.

Ca urmare a acestor modificări legislative, începând cu data de 24 martie 2016 casieriile Direcției Generale de Impozite și Taxe locale Sector 1 au revenit la programul normal de lucru cu publicul. Astfel, centrele din Piața Amzei nr. 13, Calea Griviței nr. 208, Str. Pajurei nr. 13, precum și casieria din incinta Primăriei Sectorului 1, din bulevardul Banu Manta nr. 9,  funcționează după următorul program: luni, marţi, joi şi vineri între orele 8:30-16:30 şi miercuri în intervalul 8:30-18:30.

În cazul în care impozitele şi taxele locale, aferente anului fiscal 2016, nu sunt plătite anticipat, acestea pot fi plătite în două tranşe egale, la termenele scadente, respectiv 30.06.2016 şi 30.09.2016.

Pe lângă plata în numerar la casieriile Direcției Generale de Impozite și Taxe Locale, Primăria Sectorului 1 a pus la dispoziția cetățenilor o infrastructură modernă și eficientă, care să le permită să-și achite contribuțiile la bugetul local în cel mai scurt timp și în condiții de deplină siguranță. Astfel, contribuabilii din această zonă administrativă pot opta pentru o gamă variată de modalități moderne de plată: plata electronică prin internet banking, plata cu cardul și plata online prin ghiseul.ro.

Cele mai importante avantaje de care cetățenii Sectorului 1 pot beneficia la plata taxelor și impozitelor locale cu cardul sunt:
-   Confort, rapiditate și independență geografică și temporală;
- Contribuabilii nu plătesc comision pentru tranzacțiile efectuate online, acesta fiind suportat integral din bugetul Primăriei Sectorului 1;
-  Plățile efectuate cu cardul sunt vizualizate în timp real în baza de date fiscală, astfel încât pot fi solicitate certificate fiscale imediat după efectuarea plății;
- Site securizat la înalte standarde privind tranzacțiile cu cardul pe internet prin www.ghiseul.ro;
- Posibilitatea plății impozitelor și taxelor locale pentru toate proprietățile deținute pe teritoriul României, cu condiția înrolării în sistem a unității administrativ - teritoriale pe raza căreia se situează proprietatea la plata cu cardul prin intermediul www.ghiseul.ro.

Contribuabilii care doresc să plătească impozitul prin internet trebuie să aibă un cont de internet banking deschis la orice bancă din care să facă un virament bancar, în lei, din contul propriu în contul IBAN asociat tipului de impozit pe care îl are de achitat. Contul IBAN al Direcției Generale de Impozite și Taxe Locale Sector 1 poate fi identificat consultând site-ul http://www.impozitelocale1.ro/, secţiunea "Lista conturi IBAN".




Serviciul Imagine, Relații cu Mass-Media și Informatică
Tel. fix: 021/222.36.24
E-mail: presa.primaria1@gmail.com