Data: 05.04.2016

Atitudinea Eco contează! Viceprimarul Vasile Moțoc alături de micii ecologiști la salubrizarea Pădurii Băneasa

Viceprimarul Sectorului 1, Vasile Moțoc, și primarul general interimar al Capitalei, Răzvan Sava, au participat marți, 5 aprilie 2016, la o amplă acțiune de ecologizare a Pădurii Băneasa. La acțiunea organizată de Primăria Sectorului 1 și firma de salubritate au participat 120 de elevi și cadre didactice de la Liceul Teoretic "Alexandru Vlahuță". Aceștia au salubrizat o porțiune a Pădurii Băneasa, dinspre strada Jandarmeriei, de unde au colectat o cantitate de peste 1000 kg de deșeuri.

La finalul evenimentului, micii ecologiști au primit din partea oficialităților prezente diplome și medalii.

"Atitudinea Eco și grija față de mediu se cultivă de la cele mai fragede vârste. Iată de ce, Primăria Sectorului 1 îi implică pe cei mici în majoritatea acțiunilor ecologiste pe care le organizează. Astăzi, împreună cu primarul Sava, i-am premiat pe elevii de la Vlahuță, care au reușit să-și câștige pe drept cuvânt statutul de "mici ecologiști". Sectorul 1 crește verde numai prin implicarea întregii comunități, în special a celor mici, în păstrarea unui mediu curat și sănătos", a declarat viceprimarul Sectorului 1, Vasile Moțoc.

Sute de utilaje și muncitori implicați în curățenia de primăvară

Acțiunea de ecologizare a Pădurii Băneasa a făcut parte din campania de curățenie desfășurată în fiecare primăvară în Sectorul 1 al Capitalei.

Începând cu jumătatea lunii martie, Primăria Sectorului 1 și firma de salubritate desfășoară campania de curățenie de primăvară a domeniului public. Până la începutul lunii mai, în Sectorul 1 vor fi organizate ample acţiuni de salubrizare manuală şi mecanizată a celor 1125 de artere din această zonă administrativă.

În cadrul curățeniei de primăvară, firma de salubritate va desfășura următoarele activități: răzuitul rigolelor, măturatul manual și mecanizat, stropitul și spălatul carosabilului şi trotuarelor cu substanțe ecologice și apă din puțurile proprii de mare adâncime, precum și întreținerea curățeniei. De asemenea, vor fi colectate deșeurile rezultate de la populație, precum și cele existente în depozite necontrolate. Pentru desfășurarea campaniei de curățenie se vor folosi peste 150 de utilaje și 450 de muncitori pe zi.

Tot în cadrul curățeniei de primăvară, operatorul de salubritate va igieniza toate recipientele de pe domeniul public, folosind echipamente speciale de curățat şi soluţii ecologice. Astfel, vor fi salubrizate peste 14.000 de coşuri stradale (amplasate pe stâlpi) și aproximativ 2000 de recipiente de precolectare selectivă a deșeurilor.





Serviciul Imagine, Relații cu Mass-Media și Informatică
Tel. fix: 021/222.36.24
E-mail: presa.primaria1@gmail.com