Data: 07.04.2016

Comandament de salubrizare la Primăria Sectorului 1

Viceprimarul Sectorului 1, Vasile Moțoc, a convocat joi, 7 aprilie 2016, un comandament de salubrizare la sediul administrației locale din bulevardul Banu Manta nr. 9. La întâlnire au fost prezenți reprezentanți ai Poliției Locale Sector 1, ai firmei de salubrizare și alți factori de decizie implicați în acțiunea de curățenie. Cu această ocazie, viceprimarul Sectorului 1 a solicitat salubrizarea de urgență a terenurilor virane, inclusiv a celor private, care adăpostesc depozite necontrolate de gunoaie.

"Protecția mediului și sănătatea locuitorilor din Sectorul 1 reprezintă o prioritate a administrației pe care o conduc. Am vrut să mă asigur că toți factorii de decizie știu ce au de făcut pentru a elimina, în cel mai scurt timp, de pe raza acestei zone administrative depozitele necontrolate de gunoaie, care sunt un pericol permanent pentru sănătatea bucureștenilor. Pe această cale, fac un apel către locuitorii Sectorului 1 să ne sprijine în acest demers și să semnaleze, la numărul de telefon 021/9540 – apelabil 24 de ore din 24 - existența acestor terenuri pentru a lua, în cel mai scurt timp, măsurile ce se impun pentru eliminarea acestor focare de infecție", a declarat Viceprimarul Sectorului 1, Vasile Moțoc.

În cel mai scurt timp, polițiștii locali vor identifica terenurile pe care sunt depozite necontrolate de deșeuri și vor soma proprietarii să-și salubrizeze terenul. În caz contrar, acestea vor fi îngrădite și curățate de firma de salubritate pe cheltuiala proprietarilor, iar, în plus, aceștia vor fi și sancționați contravențional de Poliția Locală Sector 1. Totodată, locuitorii Sectorului 1 sunt rugați să nu depoziteze gunoiul pe spațiul verde, având în vedere că operatorul de salubritate ridică gratuit deșeurile, după un program bine stabilit și să dea dovadă de spirit civic prin sesizarea Poliții Locale Sector 1, la numărul de telefon 021/9540, cu privire la astfel de fapte antisociale.

În cazul în care, locuitorii sau agenții economici din Sectorul 1, au deșeuri de ridicat în afara programului stabilit de firma de curățenie, aceștia pot suna la numărul 021/9460 – call center Romprest – iar operatorul de salubritate va acționa în cel mai scurt timp pentru curățarea zonei.

Zona Pieței Matache, salubrizată în această dimineață

Viceprimarul Sectorului 1, Vasile Moțoc, a participat în această dimineață la acțiunea de salubrizare a Pieței Matache, care face parte din acțiunea de curățenie de primăvară. Cu această ocazie, operatorul de salubritate a curățat întreaga zonă, inclusiv terenurile virane din acel perimetru.

În perioada următoare, spațiile virane din zona Pieței  Matache vor fi amenajate ca spații verzi, devenind astfel locuri de recreere atât pentru locuitori, cât și pentru cetățenii care tranzitează acest cartier.  

Sute de utilaje și muncitori implicați în curățenia de primăvară

Începând cu jumătatea lunii martie, Primăria Sectorului 1 și firma de salubritate desfășoară campania de curățenie de primăvară a domeniului public. Până la începutul lunii mai, în Sectorul 1 vor fi organizate ample acţiuni de salubrizare manuală şi mecanizată a celor 1125 de artere din această zonă administrativă.

În cadrul curățeniei de primăvară, firma de salubritate va desfășura următoarele activități: răzuitul rigolelor, măturatul manual și mecanizat, stropitul, spălatul carosabilului şi trotuarelor cu substanțe ecologice și apă din puțurile proprii de mare adâncime, precum și întreținerea curățeniei. De asemenea, vor fi colectate deșeurile rezultate de la populație, precum și cele existente în depozite necontrolate. Pentru desfășurarea campaniei de curățenie se vor folosi peste 150 de utilaje și 450 de muncitori pe zi.

Tot în cadrul curățeniei de primăvară, operatorul de salubritate va igieniza toate recipientele de pe domeniul public, folosind echipamente speciale de curățat şi soluţii ecologice. Astfel, vor fi salubrizate peste 14.000 de coşuri stradale (amplasate pe stâlpi) și aproximativ 2000 de recipiente de precolectare selectivă a deșeurilor.




Serviciul Imagine, Relații cu Mass-Media și Informatică
Tel. fix: 021/222.36.24
E-mail: presa.primaria1@gmail.com