Data: 08.04.2016

Acțiune de salubrizare în cartierul Giulești

Primăria Sectorului 1 continuă campania de curățenie de primăvară în această zonă administrativă. Viceprimarul Sectorului 1, Vasile Moțoc, a participat vineri, 8 aprilie 2016, la o amplă acțiune de salubrizare a cartierului Giulești. Cu această ocazie a fost salubrizată strada Marmurei. Acțiunea de curățenie în cartierul Giulești va continua pe toată perioada weekend-ului, precum și pe parcursul săptămânii viitoare, până la eliminarea tuturor depozitelor necontrolate de deșeuri din această zonă.
 
"Protecția mediului și sănătatea locuitorilor din Sectorul 1 reprezintă o prioritate a administrației pe care o conduc. Am vrut să mă asigur la fața locului că se iau toate măsurile pentru eliminarea focarelor de infecție produse de depozitele necontrolate de deșeuri din cartierul Giulești. Rând pe rând, vom salubriza toate cartierele Sectorului 1, astfel încât sănătatea locuitorilor să nu fie periclitată", a declarat Viceprimarul Sectorului 1, Vasile Moțoc.

În perioada următoare, polițiștii locali vor identifica terenurile pe care sunt depozite necontrolate de deșeuri și vor soma proprietarii să le salubrizeze. În caz contrar, acestea vor fi îngrădite și curățate de firma de salubritate pe cheltuiala proprietarilor, iar, în plus, aceștia vor fi și sancționați contravențional de Poliția Locală Sector 1. Totodată, locuitorii Sectorului 1 sunt rugați să nu depoziteze gunoiul pe spațiul verde, având în vedere că operatorul de salubritate ridică gratuit deșeurile, după un program bine stabilit și să dea dovadă de spirit civic prin sesizarea Poliții Locale Sector 1, la numărul de telefon 021/9540, cu privire la astfel de fapte antisociale.

În cazul în care, locuitorii sau agenții economici din Sectorul 1, au deșeuri de ridicat în afara programului stabilit de firma de curățenie, aceștia pot suna la numărul 021/9460 – call center Romprest – iar operatorul de salubritate va acționa în cel mai scurt timp pentru curățarea zonei.

Salubrizăm Sectorul 1 până la începutul lunii mai

Începând cu jumătatea lunii martie, Primăria Sectorului 1 și firma de salubritate desfășoară campania de curățenie de primăvară a domeniului public. Până la începutul lunii mai, în Sectorul 1 vor fi organizate ample acţiuni de salubrizare manuală şi mecanizată a celor 1125 de artere din această zonă administrativă.

În cadrul curățeniei de primăvară, firma de salubritate va desfășura următoarele activități: răzuitul rigolelor, măturatul manual și mecanizat, stropitul, spălatul carosabilului şi trotuarelor cu substanțe ecologice și apă din puțurile proprii de mare adâncime, precum și întreținerea curățeniei. De asemenea, vor fi colectate deșeurile rezultate de la populație, precum și cele existente în depozite necontrolate. Pentru desfășurarea campaniei de curățenie se vor folosi peste 150 de utilaje și 450 de muncitori pe zi.

Tot în cadrul curățeniei de primăvară, operatorul de salubritate va igieniza toate recipientele de pe domeniul public, folosind echipamente speciale de curățat şi soluţii ecologice. Astfel, vor fi salubrizate peste 14.000 de coşuri stradale (amplasate pe stâlpi) și aproximativ 2000 de recipiente de precolectare selectivă a deșeurilor.




Serviciul Imagine, Relații cu Mass-Media și Informatică
Tel. fix: 021/222.36.24
E-mail: presa.primaria1@gmail.com
 
Articolul următor: