Data: 29.09.2005

Comunicat - Primăria Sectorului 1, Clubul Seniorilor şi Fundaţia Culturală MATCA 2000 vă invită la prima ediţie a Festivalul “Ani de Toamnă”.

Primăria Sectorului 1, în colaborare cu Serviciul de Consiliere Persoane Vârstnice, Clubul Seniorilor şi Fundaţia Culturală MATCA 2000,  organizează  Festivalul “Ani de Toamnă”, ce se va desfăşura pe parcursul a trei zile, în perioada 30.09–02.10.2005 şi va avea următorul program:

Prima zi a festivalului – 30.09.2005

Ora 10.00 – Inaugurarea festivalului la sediul Clubului Seniorilor.

Cuvânt de deschidere: “1 Octombrie – Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice. Repere Istorice”. Participă reprezentanţi ai UNESCO şi ai Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale.

Ora 10.30 – Prezentarea programelor de colaborare şi parteneriat iniţiate de Clubul Seniorilor împreună cu instituţii publice şi ONG-uri, sub genericul “Planuri de viitor la ceas aniversar” (împlinirea a trei ani de la înfiinţarea Clubului Seniorilor). Participă reprezentanţi ai Fundaţiei Culturale MATCA 2000 şi ai Fundaţiei „De la inimă la inimă”.

Ora 11.00 – Discurs aniversar susţinut de Domnul Andrei Ioan Chiliman, Primarul Sectorului 1.

Ora 11.30 – Spectacol de muzică şi poezie – „O floare de lumină pentru vârsta a treia”, susţinut de elevi ai Liceului Marin Preda şi copii ai Fundaţiei Culturale Matca 2000.

Ora 12.30 – Dans, tombolă şi masă festivă.
Totodată, sunteţi invitaţi să vizitaţi expoziţia de pictură, sculptură, grafică şi obiecte de artizanat, realizată de membrii Clubului Seniorilor (colecţiile vor fi expuse în sala de club şi pe hol, până la data de 1.10.2005).

A doua zi a festivalului – 1.10.2005

Ora 9.00 – Proiecţie cinematografică – Desene animate pentru nepoţi şi bunici – la Cinema Studio, desfăşurată cu sprijinul Animafilm.

Ora 11.30 – Vizitarea expoziţiei “Lumini şi Umbre. Patru secole de pictură franceză. Secolele XVII – XX”, Muzeul Naţional de Artă al României.

Ora 17.00 – Concert festiv, în sala de festivităţi a Liceului de muzică “George Enescu”, susţinut de copii ai Fundaţiei Culturale MATCA 2000 şi elevi ai Liceului de muzică “George Enescu”.

A treia zi a festivalului – 2.10.2005

Ora 9.00 – Program de exerciţii de întreţinere şi relaxare corporală – “Sănătate prin mişcare!”, realizat cu sprijinul Fundaţiei “De la inimă la inimă”.

Ora 10.30 – Competiţii sportive (baschet, tenis de masă, fotbal, volei ş.a.) desfăşurate la Colegiul Naţional de Informatică “Tudor Vianu.”

Biroul de presă
29.09.2005