Data: 22.01.2018

Primăria Sectorului 1 a lansat aplicația Verde Buget

Primăria Sectorului 1 a transparentizat modul de elaborare a bugetului local și cheltuirea banului public. Administrația locală a Sectorului 1, împreună cu o echipă de tehnicieni, a dezvoltat aplicația Verde Buget, o platformă prietenoasă și un instrument facil pentru înțelegerea de către cetățeni a mecanismelor de funcționare ale bugetului.

Prin această platformă, toate informațiile legate de bugetul Sectorului 1 sunt  prezentate sub forma unor grafice interactive ușor de înțeles.  

Aplicația conține o prezentare generală despre sectorul 1: poziționare geografică, suprafețe, informații cu privire la unitățile școlare, spitale, spații verzi, date demografice etc., informații despre Bugetul General Consolidat și răspunsuri la întrebări cum ar fi: De unde vin banii? Cât de mult contribuie comunitatea locală la veniturile primăriei? Cum se vor cheltuii banii comunității? Care sunt alocările pentru investiții? etc.

De asemenea, platforma are o secțiune numită "Contribuția cetățeanului", prin care orice contribuabil poate să introducă salariul și să afle care este contribuția sa la bugetul local. În acest mod, locuitorii din sector vor ști exact cu cât contribuie la formarea veniturilor bugetului local din taxele salariale.

Aplicația poate fi accesată atât de pe prima pagină a site-ului www.primariasector1.ro - sectiunea Bugetul online al Sectorului 1, cât și la adresa:
https://buget.verdedata.ro/#/59affd411fcb541e9f9e4511

Portalul Verde Buget poate fi accesat prin intermediul calculatorului, tabletei și al smartphone-ului.