Data: 03.12.2018

Bursa locurilor de muncă pentru persoanele cu dizabilități la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 1

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 1, cel mai mare angajator public al persoanelor cu dizabilități, a găzduit, astăzi, bursa locurilor de muncă "Pot ce poţi şi tu. Angajează-mă!", destinată acestei categorii de persoane.

Tot astăzi, cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități, NAZARCEA GRUP, întreprindere socială dezvoltată încă din 2011 de către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sectorul 1, a găzduit masa rotundă cu tema "Perspective în angajarea persoanelor cu dizabilități".

La eveniment au participat Ministrul Muncii și Justiției Sociale, Marius Constantin BUDĂI, Viceprimarul Sectorului 1, Daniela POPA, Președintele Autorității Naționale pentru Persoanele cu Dizabilități, Adrian Vlad CHIOTAN, Directorul General al DGASPC Sector 1, Dănuț Ioan FLEACĂ, precum și reprezentanți ai altor autorități publice centrale și locale, asociații de profil, dar și angajatori. 

Unitatea protejată Nazarcea Grup este cea mai mare din România în ceea ce privește numărul de persoane cu dizabilități angajate și singura de acest tip din țară dezvoltată și susținută de o autoritate publică locală.

Aici sunt angajate în prezent 60 de persoane cu dizabilități, care își desfășoară activitatea în șapte ateliere: spălătorie auto, brutărie, spălătorie textilă, croitorie, tipografie, ceramică decorativă și neutralizarea și eliminarea deșeurilor infecțioase.


Serviciul Imagine și Relații cu Mass-Media
Tel. fix: 021/319.10.13/int.151
E-mail: presa.primaria1@gmail.com