Data: 08.04.2019

Compania Naţională de Căi Ferate a lansat licitația pentru repararea și consolidarea Podului Constanța

Primarul Dan Tudorache: "Salut decizia Ministerului Transporturilor, prin <<CFR>> S.A., de a răspunde la apelul  nostru pentru punerea în siguranță a Podului Constanța"

Soluționarea uneia dintre principalele probleme  cu care se confruntă locuitorii Sectorului 1 a intrat în linie dreaptă. După nenumărate solicitări venite atât din partea cetățenilor, cât și din partea Primăriei Sectorului 1, Compania Naţională de Căi Ferate "CFR" S.A. a lansat astăzi licitația pentru reabilitarea Podului Constanța, aflat, în prezent, într-o stare avansată de degradare.  Este vorba despre licitaţia pentru achiziţia serviciilor de proiectare şi execuţie a lucrărilor de reparaţii şi consolidare a podului de cale ferată de la km 4+327, situat pe magistrala Bucureşti - Constanţa.

"Cetățenii mi-au semnalat în nenumărate rânduri starea deplorabilă a Podului Constanța, iar în calitate de primar și de locuitor al Sectorului 1, am constatat, la rândul meu, faptul că acest pod reprezintă un pericol pentru siguranța noastră, a tuturor. Salut decizia Ministerului Transporturilor, prin <<CFR>> S.A., de a răspunde la apelul  nostru - administrație locală și cetățeni - pentru punerea în siguranță a Podului Constanța. Prin lansarea acestei licitații, se fac primii pași în rezolvarea unei probleme esențiale pentru Sectorul 1, rezolvare așteptată și dorită de cetățenii acestei zone administrative", afirmă Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache

Potrivit Companiei "CFR" S.A., termenul limită pentru primirea ofertelor este 07.05.2019, deschiderea acestora urmând să aibă loc în aceeaşi zi, iar durata contractului este de 8 luni de la semnare, din care 2 luni pentru proiectare şi 6 luni pentru execuţie, la care se adaugă perioada de garanţie a lucrărilor, de 10 ani.
Compania Naţională de Căi Ferate informează că a stabilit un program de lucrări astfel încât, în perioada execuţiei, să nu intervină modificări majore de trafic nici în circulaţia trenurilor, nici în circulaţia rutieră.

Serviciul Imagine și Relații cu Mass-Media
Tel. fix: 021.319.10.13/int.151
E-mail: presa.primaria1@gmail.com