Data: 22.05.2019

Precizări privind situația Cinematografului Cotroceni (Glendale Studio)

Ca urmare a informațiilor referitoare la cinematograful Cotroceni (Glendale Studio) apărute în mediul online, Primăria Sectorului 1 face următoarele precizări:

1. Spațiul situat în Șoseaua Cotroceni Nr. 9 se află în administrarea Primăriei Sectorului 1 conform Sentinței civile nr. 1246/15.04.2014 a Curții de Apel București definitivă și irevocabilă și în conformitate cu O.G. 39/2005.

2. Având în vedere că, pentru acest spațiu, contractul de închiriere va ajunge la termen la data de 23.05.2019, s-a procedat la notificarea actualului chiriaș să evacueze și să predea amplasamentul pentru a se putea începe efectuarea lucrărilor de reabilitare, reamenajare, mobilare, dotare și modernizare a acestui spațiu.

3. În anul 2019, au fost prevăzute în bugetul local fonduri pentru realizarea lucrărilor menționate mai sus și pentru redarea spațiului situat în Șoseaua Cotroceni Nr. 9 circuitului public bucureștean.

4. După terminarea lucrărilor de reabilitare, reamenajare și modernizare a spațiului, se va menține funcțiunea de cinematograf.
Primăria Sectorului 1 nu va schimba destinația dată de lege, în acest spațiu urmând să funcționeze un cinematograf modern, care va corespunde cerințelor actuale și care se va adresa tuturor locuitorilor Municipiului București, nu numai celor din Sectorul 1.