Data: 21.06.2019

Propuneți și votați proiectele dumneavoastră pentru Sectorul 1!

Aveți vârsta minimă de 16 ani? Locuiți, studiați sau lucrați în Sectorul 1? Veți putea participa activ la luarea deciziilor privind modul de cheltuire al banului public propunând și vota proiecte esențiale pentru comunitatea din care faceți parte.

Am lansat în dezbatere publică miercuri, 19 iunie 2019, un proiect de hotărâre prin care puteți decide cum vor fi cheltuiți 400.000 de euro de la bugetul local al Sectorului 1.

Astfel, puteți propune și apoi vota proiecte de până la 40.000 de euro, cu  TVA inclus, pentru amenajarea sau reabilitarea de alei, trotuare, scuaruri sau zone pietonale, amenajarea de spații publice prin mobilier stradal sau iluminat public, amenajarea de locuri de joacă sau de spații verzi etc. Propunerile dumneavoastră mai pot viza domenii precum: protecția socială, sănătatea, activitățile culturale, sportul, protecția mediului, transport alternativ și siguranța circulației.

Toate temele și proiectele vor fi dezbătute public, iar cele care pot fi puse în practică urmează să fie votate direct și transparent.

"Bugetarea participativă este un contract direct cu cetățenii, o dovadă în plus că vocea lor contează și că ușile de primărie sunt deschise pentru problemele și nevoile lor. Susțin acest proiect pentru că este transparent și reduce la minimum birocrația, suspiciunea și jocurile politice", a declarat Primarul Dan Tudorache.

Dacă inițiativa pentru 2020 se dovedește un succes, suma va crește, de la an la an, până la 10.000.000 de lei. Proiectul de bugetare participativă este singurul de acest fel anunțat la nivelul Bucureștiului pentru acest an.

Puteți consulta proiectul de hotărâre și regulamentul de derulare a procesului de bugetare participativă pe site-ul Primăriei Sectorului 1, la adresa:
http://www.primariasector1.ro/proiecte-supuse-dezbaterii-publice.html