Data: 21.06.2019

Târgul Iei și al costumului popular, în acest sfârșit de săptămână în Parcul Bazilescu

Ia redă frumusețea costumului popular românesc. Ziua Universală a Iei este sărbătorită de românii de pretutindeni la 24 iunie, de Sânziene.
Cu această ocazie, vă invităm la "Târgul Iei și al costumului popular" sâmbătă, 22 iunie, și duminică, 23 iunie, în Parcul Bazilescu, în intervalul orar 17:00 – 20:30.


Vă așteptăm să luați parte la atelierele de meșteșugărit măști populare, accesorii pentru costumele populare, ateliere de olărit și sculptură în lemn.

De asemenea, veți putea vizita o expoziție a portului popular autentic. Vor fi prezentate 32 de costume tradiționale din următoarele zone etnografice: Muntenia, Oltenia, Maramureș, Dobrogea, Crișana, Banat, Moldova, Ardeal și Bucovina.

Vor fi la vedere și 80 de fotografii care înfățișează tradiții românești, dar și o expoziție de pictură pe lemn și sticlă.

Începând cu ora 18:30 vom asculta "Povestea iei", prezentată de Cristian Șofrone, vom urmări un moment de coregrafie contemporană, cu tema dansul Sânzienelor (regia: Edy Stancu), vom cânta și vom dansa împreună cu Călin Breteanu și Ansamblul Arcanul, Silvana Riciu, Ansamblurile Loredana Streche și Plaiurile Pojorâtei.