Data: 28.10.2020

Ceremonia de constituire a noului Consiliu Local al Sectorului 1 va avea loc mâine, 29 octombrie 2020

Cu această ocazie, vor depune jurământul noul Primar al Sectorului 1 și cei 25 de consilieri locali ale căror mandate au fost validate de instanță
 
Ceremonia de constituire a noului Consiliu Local al Sectorului  1 va avea loc joi, 29 octombrie 2020, începând cu ora 17:00, în sala de ședințe a instituției din Bulevardul Banu Manta nr. 9. Cu această ocazie, noul Primar al Sectorului 1, Clotilde Armand, va depune jurământul în fața consilierilor locali.

Ședința privind ceremonia de constituire este pregătită în condiții de siguranță, cu respectarea măsurilor dispuse de autorități pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus. Din acest motiv, prezența va fi una foarte restrânsă, cu mențiunea că ceremonia va fi transmisă în direct pe pagina de internet a instituției: https://www.primariasector1.ro/

În conformitate cu prevederile art. 116 alin (2) și alin (3) din Ordonanța de Urgență nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare, consilierii locali ale căror mandate au fost validate de instanța de judecată sunt convocați potrivit Ordinului Prefectului Municipiului București, nr. 619 din data de 28.10.2020 pentru ședința privind ceremonia de constituire a Consiliului Local al Sectorului 1 al Municipiului București.

Conform prevederilor Codului Administrativ, ședința pentru ceremonia de constituire este condusă de cel mai în vârstă consilier local, respectiv Adam Marinela, ajutată de doi dintre cei mai tineri consilieri locali: Miloș-Olteanu Iuliana-Dorina și Jurubiță Geanin-Georgian.

Consilierii locali vor depune jurământul, având mâna stângă pe Constituție sau pe Biblie, rostind următorul text: "Jur să respect Constituția și legile țării și să fac, cu bună-credință, tot ceea ce stă în puterile și priceperea mea pentru binele locuitorilor Sectorului 1 al Municipiului București. Așa să îmi ajute Dumnezeu!".

Menționăm că formula religioasă de încheiere va respecta libertatea convingerilor religioase, jurământul putând fi depus și fără formula religioasă. Jurământul se semnează, în două exemplare, de fiecare ales local. Un exemplar al jurământului se păstrează la dosarul de constituire , iar al doilea se înmânează consilierului local ales.

Serviciul Imagine și Relații cu Mass-Media
Tel. fix: 021.319.10.13/int.151
E-mail: presa.primaria1@gmail.com