Data: 14.05.2021

Nebulizatoarele Primăriei Sectorului 1, utilizate pentru igienizarea unităților de învățământ

Investiția de aproape 18 milioane de lei a Primăriei Sectorului 1 în achiziția de nebulizatoare va fi folosită pentru ca elevii și profesorii să își desfășoare activitatea didactică în condiții de siguranță sanitară. Este vorba despre nebulizatoarele de decontaminare în valoare de 17.880.000 lei achiziționate în luna septembrie 2020, de către Compania de Investiții și Dezvoltare în Sănătate și Domenii de Interes Public Privat Sectorul 1 SA, aflată în subordinea Consiliului Local Sector 1.

Conducerea Primăriei Sectorului 1 a decis ca aceste nebulizatoare să poată fi folosite pentru igienizarea unităților de învățământ aflate în administrarea Consiliului Local Sector 1, care doresc acest lucru, la costuri mult sub prețul pieței.

Prima unitate de învățământ din Sectorul 1 care a fost igienizată cu aceste nebulizatoare este Grădinița Colegiului German Goethe. Acțiunea de igienizare a fost realizată astăzi, 14.05.2021, de către o firmă autorizată în realizarea de astfel de activități, contractată de către Compania de Investiții și Dezvoltare în Sănătate și Domenii de Interes Public Privat Sectorul 1 SA și va continua până la sfârșitul zilei cu sălile de clasă ale Colegiului German.

Unitățile de învățământ din Sectorul 1 care doresc să folosească aceste nebulizatoare pentru igienizarea imobilelor proprii se pot adresa cu o cerere în acest sens Companiei de Investiții și Dezvoltare în Sănătate pe adresa de e-mail secretariat@cids.ro.

Până în prezent, nebulizatoarele nu au putut fi folosite din cauza faptului că acestea trebuie să fie manipulate doar de către persoane autorizate în acest scop. Pentru a putea fi utilizate, conducerea companiei a identificat soluția contractării unei firme autorizate care să realizeze igienizarea unităților de învățământ din administrarea Consiliului Local Sector 1, care doresc acest lucru.

Costurile pentru dezinfecția spațiilor sunt mai mici decât cele practicate pe piața liberă. Spre exemplu, nebulizarea a două săli de clasă cu o suprafață totală de 140 mp este de 26.80 lei fără TVA (140 mp x 0.17 lei).

Achiziția nebulizatoarelor, stabilirea numărului necesar al acestora, precum și stabilirea distribuirii lor s-au realizat conform prevederilor Hotărârii Consiliului Local al Sectorului 1 cu nr. 259/27.08.2020. Mai multe amănunte privind contractul de achiziție publică pentru nebulizatoare se regăsesc pe site-ul: http://cids.ro/contracte.php.