Data: 11.08.2021

Record de cabluri dezafectate în cadrul operațiunii „Cer liber”

Peste 50 km de cabluri au fost dezafectați în Sectorul 1, în ultima săptămână, un record istoric în privința ritmului de dezafectare din Capitală.

Astfel, în mai putin de o lună, s-au dezafectat aproximativ trei sferturi din toate restanțele istorice (70 km în total). Zona Domenii – Caraiman este aproape finalizată. Urmează dezafectări în interiorul perimetrului Piața Victoriei – Lascăr Catargiu – Piața Romană – Dacia – str. Polonă – Ștefan Cel Mare - Iancu De Hunedoara.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, afirmă că deși există legislație europeană care cere ca toate cablurile să fie mutate în subteran, în incintele sau nișele clădirilor, mai mulți edili ignoră această practică.

"Un hazard inutil pentru oameni, dar și un simbol al lui merge și așa sau scapă cine poate. Noi punem capăt acestor practici," a declarat primarul Sectorului 1.

Pe 12 aprilie, primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, le-a cerut operatorilor de telefonie, televiziune sau internet, care au cabluri supraterane agățate pe stâlpii de iluminat, să găsească alte soluții pentru furnizarea serviciilor. Primarul i-a avertizat pe furnizori că le va da Primăria jos, dacă nu o vor face ei.

Serviciul Imagine și Cultură
Tel. fix: 021/319.10.13/int.151
E-mail: comunicare@primarias1.ro