Data: 06.10.2021

Clotilde Armand: “Vreau să reabilitez total Calea Griviței și Bulevardul Ion Mihalache, am fonduri suficiente pe partea de investiții”

Reabilitarea Căii Grivița și a Bulevardului Ion Mihalache (fost 1 Mai), Promenada Verde și refacerea totală a parcurilor Herăstrău și Cișmigiu sunt o parte dintre proiectele pe care primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, le-a prezentat  în emisiunea "Interviurile lui Vitalie", difuzată pe stirileprotv.ro.

Edilul a explicat în ce stadiu se află aceste proiecte, care au fost realizările primelor 11 luni de mandat, ce alte planuri de investiții vrea să demareze în Sectorul 1 și cât de important este ca proiectul de rectificare bugetară, care a fost respins de trei ori de Consiliul Local, să fie votat în următoarele două săptămâni.

"După 11 luni, că timp de o lună nu am putut să intru în primărie. Sunt o luptătoare și pe partea de luptă mi-aș da un 10. Pe partea de realizări... Am realizări frumoase. Dar aici ar trebui cetățenii să-mi dea o notă. După 11 luni de mandat am realizat niște lucruri pe care niciun primar nu le-a realizat. Avem șase străzi asfaltate. Sunt străzi de pământ. Din tot Bucureștiul, avem cele mai multe străzi de pământ. Și sunt două în curs de asfaltare. Am creat de la zero, proiectul nu exista, o școală nouă. Am câteva care sunt în curs. Este o școală nouă inaugurată, Școala Regală. Am reușit să inaugurez un parc nou. Este numit după luptătoarea anticomunistă Elisabeta Rizea. În plus, lupta pentru a curăța Sectorul, la propriu," a declarat Clotilde Armand.

Primarul a precizat că din proiectul Promenada Verde au fost deja inaugurate două tronsoane, dar pentru continuarea acestui proiect este nevoie de un protocol semnat cu Primăria Municipiului București.

"Pentru a face ceva corect am nevoie să repar malurile lacurilor care se prăbușesc. Aceste lacuri nu sunt ale mele, sunt ale Primăriei Municipiului București. Am nevoie de un protocol cu Primăria Bucureștiului pentru a investi în aceste parcuri extraordinare pe care le avem. Vorbesc de Parcul Herăstrău, Parcul Cișmigiu. Am nevoie de un protocol," afirmă primarul Sectorului 1.

Clotilde Armand a explicat că există bani pentru investiții pentru două artere importante din Sectorul 1.

"Am nevoie de un protocol, pentru Calea Griviței, pe care vreau să o reabilitez total, și pentru Bulevardul 1 Mai. Vorbind de parcuri, am avut un acord cu domnul primar care mi-a spus clar că el nu are fonduri suficiente pentru a repara aceste parcuri. Eu am fonduri suficiente pe partea de investiții. Pentru tot ce este funcționare, salarii, mașini de ridicat, am nevoie de rectificare bugetară," a mai afirmat Clotilde Armand.

"Fac un apel la responsabilitatea Consiliului"

Primarul a mai explicat de ce este important proiectul de rectificare bugetară, care a fost respins de trei ori de Consiliul Local, și care ar trebui aprobat în următoarele două săptămâni: salariile personalului medical de la Romexpo, riscul de a se închide acest centru, bani mai mulți pentru unitățile de învățământ și pentru Administrația Domeniului Public Sector 1 (ADP), pentru utilități și curățenia spațiilor verzi.

Vitalie Cojocari: S-ar putea închide centrul de vaccinare de la Romexpo pentru că nu aveți bani?
Clotilde Armand: Consilierii locali nu vor merge până acolo. În acest centru Romexpo, cel mai mare din România, s-au administrat 255.000 de doze, sectorul nostru are 250.000 de locuitori. Este o luptă cu Consiliul Local.

Vitalie Cojocari: Până când mai puteți ține deschis?
Clotilde Armand: Trebuie neapărat acest buget semnat în următoarele două săptămâni. Este o problemă cu acest buget, pentru că acolo avem și utilitățile de la ADP, curățenia... Vom găsi o soluție. Mereu se găsește. Dar fac un apel la responsabilitatea Consiliului Local. Nu pot să comentez altfel. Partidele politice, consilierii locali, trebuie să se gândească de partea cui sunt. De partea cetățenilor sau sunt de partea unor interese. Primarul precedent a fost ales prost. Nu a fost de partea cetățenilor. A ales diamante, a ales pietre prețioase, nu a ales cetățenii. Eu aș dori ca actualul Consiliu Local să uite de politică și să se gândească la ce au nevoie cetățenii din acest sector. Să voteze, ei nici măcar nu vin cu o propunere, nu votează această rectificare.

Serviciul Imagine și Cultură
Tel. fix: 021/319.10.13/int.151
E-mail: comunicare@primarias1.ro