Data: 25.11.2021

Sectorul 1 va avea prima mini-pădure urbană din București

Aproximativ 2.000 de puieți au fost plantați în această dimineață în curtea Colegiului Tehnic "Media" din Sectorul 1 al Capitalei. Stejar, mesteacăn, castan comestibil, cireș, paltin, tei argintiu sunt numai câteva dintre cele 23 de specii de arbori care vor îmbunătăți calitatea aerului din zona Pajura, Dămăroaia și nu numai.

Prin această inițiativă, administrația locală a Sectorului 1 și-a propus reducerea zgomotului orașului și creșterea biodiversității. Acțiunea de plantare din această dimineață la care a participat și primarul Clotilde Armand face parte din proiectul de amenajare a primei mini-păduri urbane din Capitală (Tiny Urban Forrest), pe care Primăria Sectorului 1 îl derulează împreună cu OMV Petrom și Asociația Plantăm Fapte Bune în România, și care va conduce la reducerea poluării și la combaterea încălzirii globale.

"Bucureștiul este una dintre cele mai poluate capitale ale Europei. Poluarea a ajuns la un asemenea nivel încât nu mai este timp de așteptat sau de ezitat. Consider că a venit timpul ca împreună - autorități, antreprenori, organizații neguvernamentale, activiști de mediu, cetățeni ai Capitalei cu spirit civic - să luăm măsuri urgente și concrete pentru eliminarea sursele de poluare și îmbunătățirea calității aerului. Plantăm pentru noi și pentru copiii noștri, pentru un oraș frumos și sănătos", a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Conceptul de pădure urbană "tiny" a fost dezvoltat de botanistul japonez Akira Miyawaki și presupune o pădure mică și densă, care ar putea să contribuie la reducerea poluării și a căldurii.

Primăria Sectorului 1 va derula în următorii ani un amplu proiect de oprire a otrăvirii aerului din această zonă administrativă. Arbori pe marginea arterelor, stații de autobuze și treceri de pietoni umbrite natural, mini-păduri urbane și perdele forestiere la marginea Sectorului 1 sunt principalele puncte ale acestui program.



Serviciul Imagine și Cultură
Tel. fix: 021/319.10.13/int.151
E-mail: comunicare@primarias1.ro