Data: 14.01.2022

Ziua Culturii Naționale, sărbătorită de liceenii din Sectorul 1

Expoziții, audiții, spectacol extraordinar de poezie și lieduri, acestea sunt principalele surprize pe care Centrul de Excelență în Arhitectură, Arte și Audiovizual (C.E.A.A.A.) împreună cu Primăria Sectorului 1  și tinerii talentați din liceele vocaționale ale Sectorului 1 le-au pregătit cu ocazia Zilei Culturii Naționale și a împlinirii a 172 de ani  de la nașterea marelui poet Mihai Eminescu. Evenimentul va avea loc  sâmbătă, 15 ianuarie 2022, începând cu ora 15:00, în spațiul cultural si expozițional al administrației locale a Sectorului 1 din strada Piața Amzei nr.13.

Începând cu ora 15:00  vor putea fi admirate bijuteriile arhitecturii moderniste bucureștene prin expoziția "București. O arhitectură modernistă europeană", semnată de prof. dr. arh. Luca Matei Stoian ce cuprinde panouri de fotografie de arhitectură modernă, edificii relevante pentru arhitectură modernistă a Capitalei.

Apoi elevii liceelor vocaționale din Sectorul 1 vor impresiona cu talentul lor. Astfel, elevii Liceului "Dimitrie Paciurea"  vor încânta cu workshopul de pictură de şevalet, "Mihai Eminescu, Ziua Culturii Române" și workshopul de desen de arhitectură "Linii de arhitectură naţionale", iar de la  ora 16:00, publicul și spectatorii din online se vor putea bucura de audiții cu muzică clasică românească, susţinute de elevii Colegiului Național de Muzică "George Enescu".

Evenimentul va continua, de la ora 17:00, cu Spectacolul Extraordinar de Poezie și Lieduri pe versuri de Mihai Eminescu susținut de elevii liceului Colegiul Tehnic de Arhitectură şi Lucrări Publice "I. N. Socolescu" și elevii Colegiului Național de Informatică "Tudor Vianu".

Surprizele pregătite de organizatori nu se opresc aici. Ziua Culturii Naționale va continua de la ora 18:00 cu următorii invitaţi de seamă:
    
- Cristina Lascu- "Ziua lui Mihai Eminescu - Ziua Culturii Nationale" și recital din lirica Eminesciană  și a poeților Lucian Blaga și Nichita Stănescu;
- Doru Gogulancea, Ambasador Cultural C.E.A.A.A.- prezentarea poetului Ioan Vintilă Fintis și lectură din volumul de poezii " Poemele nedumerite" Ed. Grinta 2021;
Filip Suciu (19 ani), student în anul I la UNMB, specializarea Compoziție Clasică, la clasa Profesorului Mihai Măniceanu. Absolvent al Colegiului Național de Muzică George Enescu, la clasa de pian a Profesorului Mihnea Drăgoi. Acesta va prezenta piese și compoziții originale;
Alexia Dănăcică ( 20 de ani ), studentă în anul 2 la Universitatea de Muzică din București, va prezenta un microrecital la pian;
- Flavia Sasaki și Taisuke Sasaki- Etherium Eurythmy, Mihai Eminescu – "La Steaua", "Somnoroase păsărele" în viziunea artistică.

Din păcate, date fiind actualele condiții impuse de criza sanitară, evenimentul nu poate avea loc cu participarea publicului larg. Accesul la eveniment se va face doar pe bază de invitații și cu respectarea strictă a regulilor sanitare. Însă organizatorii le dau întâlnire iubitorilor de cultură în mediul virtual.

Întregul eveniment va putea fi urmărit în direct pe pagina CEAAA - Facebook : https://www.facebook.com/centrudeexcelentaAAA  și pe canalul media al Colegiului Tehnic Media București.

Serviciul Imagine și Cultură
Tel. fix: 021/319.10.13/int.151
E-mail: comunicare@primarias1.ro