Data: 10.02.2022

Recensământ: Începem recrutarea personalului pentru autorecenzarea asistată din Sectorul 1

Primăria Sectorului 1 informează persoanele interesate că, începând din data de 10 februarie 2022, demarează recrutarea recenzorilor pentru autorecenzarea asistată (ARA) din această zonă administrativă. Este vorba despre persoanele care vor ajuta, în calitate de recenzori, pe acei locuitori care optează pentru autorecenzare în cadrul Recensământului Populației și Locuințelor și nu au cunoștințele de IT necesare să facă această activitate fără consiliere.

Cetățenii care doresc să aibă calitatea de recenzori pentru autorecenzarea asistată din Sectorul 1 se pot înscrie până în data de 24 februarie 2022, prin transmiterea cererii tip de înscriere în lista de candidați pe adresa de e-mail recensamant@primarias1.ro sau prin depunerea acesteia la Registratura Primăriei Sectorului 1 din Bulevardul Banu Manta nr.9 în programul de lucru cu publicul- luni, marți, miercuri, vineri: 08:30 – 16:30, joi: 08:30 – 18:30. Cererea tip de înscriere poate fi descărcată de pe site-ul instituției www.primariasector1.ro sau poate fi obținută de la Registratura Primăriei Sectorului 1.

Dintre cei care se vor înscrie pentru a efectua autorecenzarea asistată din Sectorul 1 vor fi selectate, de către o structură specializată din cadrul Institutului Național de Statistică, aproximativ 30 de persoane pe baza unui punctaj de evaluare foarte clar. Orice persoană interesată poate consulta "Punctajul de evaluare a personalului în vederea selecției recenzor/recenzor pentru autorecenzare asistată" pe site-ul Primăriei Sectorului 1.

Condiții pentru a fi recenzor pentru autorecenzare asistată

Potrivit legislației în vigoare, persoanele care doresc să aibă calitatea de recenzori pentru autorecenzare asistată trebuie să îndeplinească următoarele condiții:
 Vârsta minimă de 18 ani la data selecției-condiție eliminatorie;
 Minimum studii medii absolvite(diplomă absolvent liceu)- condiție eliminatorie;
 Să nu aibă cazier judiciar-condiție eliminatorie;
 Să dețină cunoștințe de utilizare a unei tablete;
 Abilitatea de a comunica într-o manieră civilizată, capacitatea de a stabili contacte inter-personale, de a fi cordial, plăcut, metodic și riguros;
 Să dispună de telefon mobil pe care să-l utilizeze pentru comunicare;
 Rezistență la stres și lucru sub presiune;
 Expertiza în domeniul statisticii, al administrației publice, experiența de operator statistic sau ca personal RGA(recensământul general agricol) reprezintă un avantaj;
 În zonele/comunitățile cu populație de altă etnie decât cea română, cunoașterea limbii  și a specificului etniei respective reprezintă un avantaj în munca sa.

În plus, aceste persoane trebuie să aibă disponibilitatea de a lucra în program prelungit și disponibilitatea de a lucra în weekend (sâmbătă și/sau duminică).

Autorecenzarea asistată, în perioada 14 martie-15 mai 2022

Persoanele care vor fi selectate pentru a avea calitatea de recenzori își vor desfășura activitatea în baza unui contract cadru de servicii pentru Recensământul Populației și Locuințelor 2021. Atribuțiile personalului de recensământ se regăsesc în modelul acestui contract cadru prevăzut în Anexa nr. 2 a Hotărârii Guvernului nr.145/2022 privind modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr.1071/2020 pentru stabilirea bugetului și a categoriilor de cheltuieli necesare efectuării recensământului populației și locuințelor din România. Anexa 2 poate fi consultată pe site-ul instituției noastre.

Autorecenzarea asistată se va desfășura în perioada 14 martie-15 mai 2022, iar persoanele care vor fi selectate pentru a desfășura această activitate în Sectorul 1 își vor desfășura activitatea în fiecare zi, inclusiv sâmbăta și duminica, între orele 08:00-20:00, împărțiți în două ture.

Plata recenzorilor care asigură autorecenzarea asistată în perioada de autorecenzare se face în funcție de numărul de chestionare pentru care se asigură asistența, chestionarul fiind compus din mai multe secțiuni cu grade de complexitate diferite, la un tarif de 7 lei pentru "Secțiunea pentru recenzarea persoanei" și 3,5 lei pentru "Secțiunea pentru recenzarea locuinței".

Recensământul populației și locuințelor se desfășoară în trei etape:

• 1 februarie – 13 martie 2022: Preluare date din surse administrative şi popularea bazei de date RPL2021;
• 14 martie – 15 mai 2022: Autorecenzare;
• 16 mai – 17 iulie 2022: Colectare a datelor de către recenzori, prin interviuri faţă în faţă (înregistrarea datelor în chestionarul electronic, cu ajutorul tabletelor).

Mai multe amănunte pe această temă puteți obține la numărul de telefon 021/319.10.13 int.205 sau 122.


Serviciul Imagine și Cultură
Tel. fix: 021/319.10.13/int.151
E-mail: comunicare@primarias1.ro