Data: 04.04.2022

Recensământ: Recrutăm recenzori pentru colectarea datelor din teren

Primăria Sectorului 1 reamintește persoanelor interesate că până în data de 15 aprilie 2022 continuă recrutarea persoanelor care doresc să fie recenzori de teren în această zonă administrativă. Este vorba despre persoanele care vor colecta datele din teren, prin interviuri  față în față (cu ajutorul tabletelor) în cea de-a treia etapă a recensământului: 16 mai – 17 iulie 2022.

Cetățenii care doresc să aibă calitatea de recenzori care vor colecta datele în teren se pot înscrie prin transmiterea cererii tip de înscriere în lista de candidați pe adresa de e-mail recensamant@primarias1.ro sau prin depunerea acesteia la Registratura Primăriei Sectorului 1 din Bulevardul Banu Manta nr. 9 în programul de lucru cu publicul- luni, marți, miercuri, vineri: 08:30 – 16:30, joi: 08:30 – 18:30.  Cererile tip de înscriere pot fi descărcate de pe site-ul instituției www.primariasector1.ro, rubrica Recensământul Populației și Locuințelor sau pot fi obținute de la Registratura Primăriei Sectorului 1.

Dintre cei care se vor înscrie vor fi selectate, de către o structură specializată din cadrul Institutului Național de Statistică, aproximativ 300 de persoane pentru colectarea datelor în teren. Întreaga activitate de selecție se va desfășura pe baza unui punctaj de evaluare foarte clar, iar orice persoană interesată poate consulta punctajele de evaluare pe site-ul Primăriei Sectorului 1, la rubrica Recensământul Populației și Locuințelor.
 
Condiții pentru a fi recenzor în teren

Potrivit legislației în vigoare, persoanele care doresc să aibă calitatea de recenzori trebuie să îndeplinească următoarele condiții:
- Vârsta minimă de 18 ani la data selecției-condiție eliminatorie;
- Minimum studii medii absolvite (diplomă absolvent liceu)- condiție eliminatorie;
- Să nu aibă cazier judiciar-condiție eliminatorie;
- Să dețină cunoștințe de utilizare a unei tablete;
- Abilitatea de a comunica într-o manieră civilizată, capacitatea de a stabili contacte inter-personale, de a fi cordial, plăcut, metodic și riguros;
- Să dispună de telefon mobil pe care să-l utilizeze pentru comunicare;
- Rezistență la stres și lucru sub presiune;
- Expertiza în domeniul statisticii, al administrației publice, experiența de operator statistic sau ca personal RGA (recensământul general agricol) reprezintă un avantaj;
- În zonele/comunitățile cu populație de altă etnie decât cea română, cunoașterea limbii  și a specificului etniei respective reprezintă un avantaj în munca sa.
În plus, aceste persoane trebuie să aibă disponibilitatea de a lucra în program prelungit și disponibilitatea de a lucra în weekend (sâmbătă și/sau duminică).

Colectarea datelor în teren, în perioada 16 mai – 17 iulie 2022

Persoanele care vor fi selectate pentru a avea calitatea de recenzori își vor desfășura activitatea în baza unui contract cadru de servicii pentru Recensământul Populației și Locuințelor 2021. Atribuțiile personalului de recensământ se regăsesc în modelul acestui contract cadru prevăzut în Anexa nr. 2 a Hotărârii Guvernului nr.145/2022 privind modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr. 1071/2020 pentru stabilirea bugetului și a categoriilor de cheltuieli necesare efectuării recensământului populației și locuințelor din România. Anexa 2 poate fi consultată pe site-ul instituției noastre, la rubrica Recensământul Populației și Locuințelor.

Colectarea datelor de către recenzorii în teren, prin interviuri față în față (cu ajutorul tabletelor) se va desfășura în perioada 16 mai – 17 iulie 2022. Plata acestor recenzori se va face în funcție de numărul de chestionare completate față în față, chestionarul fiind compus din mai multe secțiuni cu grade de complexitate diferite, la un tarif de 7 lei pentru "Secțiunea pentru recenzarea persoanei" și 3,5 lei pentru "Secțiunea pentru recenzarea locuinței".

IMPORTANT:
- Se pot înscrie ca recenzor în teren și persoanele care au aplicat pentru autorecenzarea asistată (ARA), având în vedere că activitățile se desfășoară în perioade diferite;
- Pot aplica pentru calitateade recenzori de teren persoanele care îndeplinesc condițiile prevăzute de legislația în vigoare, indiferent de sectorul din București  în care domiciliază.

Mai multe amănunte pe această temă puteți obține la numerele de telefon 0761.113.018 sau 0761.113.048



Serviciul Imagine și Cultură
Tel. fix: 021/319.10.13/int.151
E-mail: comunicare@primarias1.ro