Data: 05.04.2022

Atenție, șoferi! De astăzi se ridică mașinile parcate neregulamentar pe domeniul public al Sectorului 1

Pentru a pune ordine în traficul din Sectorul 1, echipe mixte ale Administrației Domeniului Public și ale Poliției Locale Sector 1 au demarat, începând din această dimineață, ridicarea mașinilor parcate neregulamentar pe domeniul public din această zonă administrativă.

Este vorba despre ridicarea autoturismele staționate neregulamentar pe trecerile de pietoni, pe spațiile verzi, care blochează accesul în parcările de reședință, staționate pe trotuar fără a asigura limita de un metru lățime pentru pietoni, staționate pe locurile rezervate pentru persoane cu handicap sau destinate încărcării autovehiculelor electrice, sau care blochează pistele de biciclete special amenajate sau accesul în instituții publice: spitale, școli și sedii administrative etc.

Constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor se face de către Poliția Locală Sector 1, iar de ridicarea, transportul și depozitarea autoturismelor se ocupă Administrația Domeniului Public Sector 1. Vehiculele ridicate sunt depozitate în spațiul special amenajat la sediul din Șos. Odăii nr. 3-5.

"Prin această măsură încercăm să fluidizăm și să punem ordine în traficul din Sectorul 1, îngreunat și de către cei care își parchează neregulamentar mașinile. Cetățenii trebuie să înțeleagă că nu pot parca mașina oriunde la întâmplare pe domeniul public: pe treceri de pietoni, pe spații verzi, pe piste de biciclete sau să blocheze accesul în spitale", a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Operațiunea de ridicare a mașinilor parcate neregulamentar se realizează în baza Hotărârii Consiliului Local Sector 1 nr. 135/2021- privind ridicarea, transportul, depozitarea și restituirea vehiculelor staționate neregulamentar pe domeniul public sau în alte locuri decât drumul public, care poate fi consultată accesând următorul link: https://bit.ly/38usQFK

Restituirea vehiculelor se va face numai proprietarului/deținătorului/utilizatorului legal al acestuia și doar după întocmirea procesului-verbal de contravenție de către polițistul local și achitarea tarifelor de ridicare, transport și depozitare, în baza certificatului de înmatriculare/înregistrare în original sau al oricărui act din care să rezulte  dreptul de proprietate sau folosință asupra vehiculului/rulotei/remorcii și a unui act de identitate al solicitantului.

 Tarifele de ridicare sunt: 200 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de până la 5 tone, inclusiv, și 270 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de peste 5 tone.
 Tarifele de transport sunt: 150 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de până la 5 tone, inclusiv, și 200 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de peste 5 tone.
 Tarifele de depozitare sunt: 75 de lei în primele 24 de ore, și 25 de lei/zi după intervalul de 24 de ore.

Pentru mai multe informații, proprietarii vehiculelor ridicate pot contacta dispeceratul Poliției Locale Sector 1- 021/9540 sau e-mail: ridicariauto@adp-sector1.ro.




Serviciul Imagine și Cultură
Tel. fix: 021/319.10.13/int.151
E-mail: comunicare@primarias1.ro