Data: 16.06.2022

Seara dansului stradal pe Calea Griviței!

În această seară, pe Calea Griviței,  dansăm și spunem povestea lumii în care trăim, în cadrul celei de-a XV-a ediții a Festivalului de Teatru Independent "UNDERCLOUD".

Începând cu ora 21:00, te așteptăm pe Calea Griviței la un spectacol în pași de dans despre frumoasa lume în care trăim și spiritu-i plin de culoare. Primăria Sectorului 1 și Fundația Calea Griviței vă invită la PERFORMANCE DANS – FINDING EVERLAND, un spectacol de dans …și de poveşti. Intrarea la acest spectacol este liberă!

Tot astăzi, ca în fiecare zi între 13 și 19 iunie, începând cu ora 19:00, în organizarea Primăriei Sectorului 1, pe trotuarul din fața Griviței 53 – are loc un performance de pictură cu Mirela Trăistaru, NOW. Artista va face o lucrare – spectacol de 5m/2m care va fi expusă la Gala "UNDERCLOUD" în ultima zi a festivalului.
 
Surprizele zilei de astăzi din cadrul Festivalului "UNDERCLOUD" nu se opresc aici. De la ora 19:00 la Teatrul Dramatic, Sala Iosif Naghiu, te așteptăm la spectacolul de teatru "Kit de Supraviețuire", performance realizat de Andreea Șovan și Iulia Samson. Acest spectacol este un show despre omul contemporan, în care Creierul devine personaj și face comedie.

La Teatrul Dramatic, sala Ion Băieșu, începând cu ora 20:00, te invităm la spectacolul "CTRL+Z", o producție a Asociației TEATRUL.RO și Teatrul Apropo. "CTRL+Z nu este un răspuns. Nu este o concluzie și nici o lecție de viață. Este o mare întrebare cu privire la omul zilelor noastre…Ce se întâmplă cu noi în momentul în care încetăm să ne mai identificăm cu noi înșine? Care este drumul înapoi către autenticitatea aspirațiilor personale și cum putem să rămânem onești față de propria identitate atunci când pare că toată viața noastră a fost marcată de frica de a nu ne conforma?".

Povestea acestei seri de festival continuă în Curtea UNARTE, începând cu ora 21:30, cu spectacolul de teatru "Povestiri Culese". "Acest spectacol este o poveste despre poveștile care nu sunt mereu așa cum ne-am dori să fie. Despre poveștile care nu se termină doar cu happy- end. Despre cum în fiecare discipol se află o parte din maestrul avut, dar și despre timpul necruțător de cuvinte ce s-ar mai fi vrut a fi scrise…". Limita de vârstă pentru accesul la spectacol este 12 ani.

De la ora 22:00, pe Calea Griviței nr. 53, spunem poezii la lumina lumânării în cadrul proiectului inedit: V.I.P. – Vin. Intimitate. Poezie". În această seară puteți pătrunde în universal poetic construit live de Claudiu Komartin.
          
Seara de festival se încheie cu spectacolul lectură: "Proştii sub clar de lună" de Teodor Mazilu, în regia lui Chris Simion-Mercurian, care va avea loc pe Calea Griviței nr.53, începând cu ora 23:00. Spectacolul este o comedie în care o lume controlată financiar e forțată să învețe să iubească și să aibă suflet.
  
Important: Dacă ești locuitor al Sectorului 1, la spectacolele la care se intră contracost, beneficiezi de acces gratuit în limita a 10% din locuri. Pentru a beneficia de gratuitate, trebuie să îți rezervi locul, în prealabil, pe adresa de e-mail undercloudfest@gmail.com  și vei avea acces la spectacole pe baza cărții de identitate, după principiul primul venit, primul servit și în limita locurilor disponibile.

Puteți consulta calendarul complet de desfășurare al festivalului pe site-ul oficial al evenimentului: https://www.undercloud.ro. Menționăm că programul poate suferi modificări, în funcție de condițiile meteo. Primăria Sectorului 1 vă va ține la curent zilnic cu desfășurarea acestui eveniment.

Serviciul Imagine și Cultură
Tel. fix: 021/319.10.13/int.151
E-mail: comunicare@primarias1.ro