Data: 05.09.2022

Premieră pentru Sectorul 1: Am eliminat cursurile școlare în trei schimburi!

Noul an școlar a venit cu vești bune pentru elevii care învață în unitățile de învățământ din Sectorul 1. Începând cu anul școlar 2022/2023, în premieră pentru Sectorul 1, în nicio unitatea de învățământ din această zonă administrativă nu se mai învață în trei schimburi. Administrația locală a Sectorului 1 a rezolvat criza de spațiu de la acele unități de învățământ care erau supraglomerate și unde se învăța până acum în trei schimburi.

"Principala noastră preocupare a fost să găsim soluții pentru a înlătura o situație inacceptabilă pentru școlile dintr-o capitală europeană: învățarea în trei schimburi. Această situație, neglijată de fostele administrații ale Sectorului 1, reprezenta un chin pentru elevi, părinți și cadrele didactice. Și iată că eforturile și perseverența au dat roade: începând de astăzi, în premieră pentru Sectorul 1, în nicio unitatea de învățământ din această zonă administrativă nu se mai învață în trei schimburi. Așa este civilizat, așa este normal așa este european, așa trebuie să se întâmple în adevărata Românie Educată", a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Primăria Sectorului 1 a finalizat amenajarea noilor spații destinate desfășurării cursurilor la școlile unde se învăța în trei schimburi. Acestea oferă elevilor tot ceea ce este necesar desfășurării în cele mai bune condiții a actului educațional: săli noi de clasă, grupuri sanitare, cancelarii sau terenuri/săli de sport.

"Asigurarea celor mai bune condiții pentru desfășurarea cursurilor reprezintă un semn de respect pentru elevi, părinți și profesori și creează premisele performanței școlare.  Cu toată opoziția consilierilor locali PNL și PSD, care au blocat, în repetate rânduri, proiectul de rectificare bugetară (suma cerută de directorii unităților de învățământ este de aproximativ 22 de milioane lei, fonduri alocate exclusiv pentru grădinițe, școli și licee!), care ar fi însemnat bani mai mulți pentru investiții în educație, în ultimele luni am făcut eforturi susținute să primim elevii în noul an școlar așa cum se cuvine. Doresc să urez tuturor elevilor un nou an școlar plin de realizări și să-i asigur atât pe ei cât și pe părinți și cadrele didactice că în continuare vom răspunde cu măsuri concrete la problemele reale ale sistemului de educație din Sectorul 1", a mai precizat primarul Clotilde Armand.

Serviciul Imagine și Cultură
Tel. fix: 021/319.10.13/int.151
E-mail: comunicare@primarias1.ro