Data: 06.09.2022

Clotilde Armand la Forumul Orașelor Verzi: “Avem soluții la cea mai amplă criză din istorie cu care se confruntă sectorul energetic din România”

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a participat astăzi la Brașov la Forumul Orașelor Verzi (FOV), una dintre cele mai importante manifestări din România dedicate sustenabilității de mediu. Cu această ocazie, edilul Sectorului 1 a prezentat principalele programe ale Primăriei Sectorului 1 pentru reducerea poluării, folosirea energiei verzi și creșterea performanței energetice a clădirilor.

Este vorba, în primul rând, despre programul "Termoficare de la Soare", un program multianual care presupune încălzirea în sezonul rece a locuințelor din blocurile reabilitate termic și furnizarea de apă caldă menajeră pe toată perioada anului prin intermediul pompelor de căldură și a panourilor fotovoltaice. Prin implementarea acestui proiect, apartamentele din blocurile Sectorului 1 vor beneficia de o modalitate mai eficientă și mai prietenoasă cu mediul de încălzire a imobilului, bazată pe tehnologii de ultimă generație.

Un alt program despre care primarul Clotilde Armand a vorbit la evenimentul de astăzi îl constituie proiectul de instalare a panourilor fotovoltaice pe toate cele 150 de clădiri publice pe care le administrăm: grădinițe, școli, licee, spitale și sedii administrative și care sunt racordate la rețelele naționale de distribuție de energie. Prin implementarea acestui proiect, Primăria Sectorului 1 își propune ca, în viitor, energia produsă de toate clădirile publice din Sectorul 1 să depășească energia consumată.

Nu în ultimul rând, edilul Sectorului 1 a prezentat mai multe informații despre programul Primăriei Sectorului 1 de instalare a stațiilor de încărcare a mașinilor electrice.

"Toate aceste proiecte reprezintă atât soluția Sectorului 1 la cea mai amplă criză din istorie cu care se confruntă sectorul energetic din România, cât și programul nostru prin care dorim transformarea acestei zone administrative într-un model de bune practici în implementarea de politici publice de protecția mediului și de folosire pe scară largă a energiei regenerabile. Totul pentru a crește calitatea vieții în Sectorul 1 și a apăra sănătatea noastră și a generațiilor viitoare. Doresc să mulțumesc organizatorilor pentru invitația la acest eveniment de prestigiu care este locul ideal în care putem învăța fiecare din experiența celuilalt și unde putem prezenta soluțiile pe care fiecare dintre noi le-am identificat pentru mai mult verde și mai puțină poluare", a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Tot astăzi, la Forumul Orașelor Verzi, primarul Clotilde Armand a scos în evidență și greutățile cu care se confruntă în implementarea acestor proiecte: "Din păcate, aceste proiecte sunt mult întârziate din cauza opoziției consilierilor PSD și PNL care le-au respins fără niciun motiv de mai multe ori. Dar cu perseverență din partea noastră sper că îi vom convinge până la urmă de importanța și urgenta implementării acestor proiecte și de faptul că lupta politică nu trebuie să se poarte afectând sănătatea locuitorilor și siguranța energetică a Sectorului 1", a mai precizat Clotilde Armand.





Serviciul Imagine și Cultură
Tel. fix: 021/319.10.13/int.151
E-mail: comunicare@primarias1.ro