Data: 24.11.2022

Cumpărăm cel mai performant angiograf din România pentru Spitalul „Elias”. “Noi investim într-un act medical de calitate, nu în machete de spitale”

Spitalul Universitar de Urgență "Elias" va beneficia de cel mai performant angiograf din România, aparat care este esențial pentru asigurarea unui act medical de calitate pacienților cu afecțiuni cardiace. Primăria Sectorului 1 va finanța cu 5 milioane de lei achiziționarea acestui echipament medical ultramodern cu care va fi dotat Spitalul Universitar de Urgență "Elias".

Această investiție este de extremă urgență în condițiile în care  angiograful acestui important spital din Sectorul 1 este de generație 2008, depășit moral și total nefuncțional de la începutul anului 2022.

"Atunci când ai grijă de bugetul primăriei tale ai bani pentru investiții majore în sănătate. Au trecut vremurile în care administrațiile locale foloseau sistemul sanitar să sifoneze bani  sau să cumpere machete scumpe de spitale pentru campanii electorale. Acum, vrem un act medical de calitate!", a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Angiograful este un aparat esențial pentru persoanele care au probleme cardiace pentru a permite examinarea volumului interior al vaselor de sânge, artere sau vene. Acesta este dotat cu toate aplicaţiile clinice necesare stabilirii unui diagnostic rapid şi precis, cu minimum de doză de radiaţie pentru pacienți şi pentru personalul medical.

În cazul pacienților cu probleme cardiologice de la "Elias", situația era una critică, acolo exista un angiograf vechi, din 2008, depășit moral, care a intrat în "moarte clinică" de la sfârșitul anului 2021 și era complet nefuncțional de la începutul anului 2022.

Activitatea medicală s-a desfășurat pe durata întregului an într-o singură sală de angiografie, utilizată în comun atât de Clinica de Cardiologie, cât și de Neuroradiologie, care tratează pacienți aparținând altor specialități medicale. Din acest motiv, numărul pacienților care au intrat în unica sală de angiografie de la "Elias" era mai mic decât cererea pentru aceste servicii medicale.

Serviciul Imagine și Cultură
Tel. fix: 021/319.10.13/int.151
E-mail: comunicare@primarias1.ro