Data: 25.11.2022

Consiliul Local Sector 1 a votat proiectul acordării tichetelor anticriză

Consiliul Local Sector 1 a votat vineri, 25 noiembrie, proiectul pentru aprobarea măsurilor locale anticriză energetică, care prevedea acordarea unor tichete anticriză. Consilierii locali au propus și votat 10 amendamente. 

"Proiectul privind tichetele anticriză a trecut de votul Consiliului Local al Sectorului 1 cu 25 voturi pentru și o abținere. PNL și PSD au adus modificări prin amendamente, care fac ca acest proiect să fie implementat mai greu, dar noi vom face ca acesta să fie rapid pus în practică. Amintesc că tot ei au spus într-o conferință de presă comună susținută azi dimineață că acest proiect este mită electorală. Acum au votat pentru așa-zisa mită. Iată ipocrizia uselistă în forma ei deplină, iată cum s-au făcut de râs singuri", a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Potrivit unuia dintre amendamente, măsurile anticriză se vor acorda diferențiat, pe gospodărie, în funcție de venituri/cap/ membru de familie, astfel:

- Pentru gospodăriile care realizează venituri/cap/ membru de familie până în pragul maxim al salariului minim net pe economie, vor fi acordate stimulente financiare în valoare de 3.000 lei/gospodărie;
- Pentru gospodăriile în care se realizează venituri/ cap/ membru de familie între salariul minim net pe economie și salariul mediu net pe economie vor fi acordate stimulente financiare în valoare de 2.000 lei/ gospodărie;
- Pentru gospodăriile în care se realizează venituri/ cap/ membru de familie peste salariul mediu net pe economie, vor fi acordate stimulente financiare, în valoare de 1.000 lei/gospodărie.

Primăria Sectorului 1 va publica, în perioada următoare, varianta finală a hotărârii Consiliului Local Sector cu toate amendamentele votate.

Serviciul Imagine și Cultură
Tel. fix: 021/319.10.13/int.151
E-mail: comunicare@primarias1.ro