Data: 06.12.2022

Clotilde Armand: “Asociația de Proprietari Știrbei Vodă nr. 68 a reușit să anuleze în instanță o autorizație de construire ilegală emisă de Gabriela Firea. Felicitări locatarilor care nu au cedat presiunilor samsarilor imobiliari!”

Calvarul familiilor care locuiesc în blocul de pe strada Știrbei Vodă nr. 68 a luat sfârșit, după o luptă fără precedent în România pe care au dus-o în instanță. Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, salută hotărârea Curții de Apel București prin care a fost anulată definitiv autorizația de construire ilegală, 338/1723985/14.06.2019, emisă de către fosta administrație a Capitalei și îi felicită pe locatarii acestui imobil "care nu au cedat presiunilor făcute de samsarii imobiliari și și-au apărat drepturile".

"Puțini bucureșteni știu de acest caz, în care fosta administrație PSD din București, de la Primăria Capitalei și de la Primăria Sectorul 1, a dorit să lasă zeci de cetățeni, mai mulți copii și persoane vârstnice, în frig și fără utilități. Asociația de Proprietari Știrbei Vodă nr. 68 a reușit să anuleze în instanță autorizația de construire ilegală, 338/1723985/14.06.2019 emisă de Gabriela Firea. Decizia este definitivă. Judecătorii arată negru pe alb că fostul primar general a emis acest act fără acordul asociației de proprietari, așa cum cere legea. Astfel, calvarul celor 12 familii din acest bloc a luat sfârșit, după o luptă în instanță fără precedent în România. Felicitări locatarilor care nu au cedat presiunilor făcute de samsarii imobiliari și și-au apărat drepturile", a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

În concret, este vorba despre o autorizație de construire prin care s-a permis închiderea cu termopan a unei terase de la parterul blocului de pe strada Știrbei Vodă 68 și s-a modificat funcțiunea terasei în cafenea. Totul fără acordul asociației de proprietari, așa cum cerea legea. Beneficiarul acestui act ilegal, proprietarul spațiului comercial situat la partenerul blocului, a oprit furnizarea de gaze către locatarii blocului, iar timp de doi ani oamenii nu au mai avut acces la apă caldă și căldură. Practic, familiile din acest bloc au petrecut trei ierni în frig din cauza autorizării ilegale a acestor lucrări.

Totodată, primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, îi solicită public ministrului Culturii, Lucian Romașcanu, să demareze urgent procedurile pentru ca blocul de locuințe din strada Știrbei Vodă nr. 68 să fie introdus în lista monumentelor istorice.

"Îi solicit public ministrului Culturii, Lucian Romașcanu, colegul de partid și prietenul Gabrielei Firea, să demareze urgent procedurile pentru ca blocul de locuințe din strada Știrbei Vodă nr. 68 să fie introdus în lista monumentelor istorice. Este de prisos să-i reamintesc cine este marele arhitect Octav Doicescu și ce imobile a proiectat pentru România - operele acestuia înfrumusețează și astăzi orașul în care locuim. Îi solicit acest lucru să nu ne mai trezim cu abuzurile și ilegalitățile comise de fosta primăriță PSD", a mai precizat primarul Clotilde Armand.


 
 

Serviciul Imagine și Cultură
Tel. fix: 021/319.10.13/int.151
E-mail: comunicare@primarias1.ro