Data: 21.02.2023

Sectorul 1: Peste 100 de vehicule parcate ilegal au fost ridicate de la începutul anului 2023. “Sunt prea puține pentru câtă nesimțire este din partea unor șoferi”

Primăria Sectorului 1 a intensificat operațiunea de ridicare a vehiculelor  parcate neregulamentar pe domeniul public din această zonă administrativă. De la începutul acestui an au fost ridicate  peste 100 de vehicule parcate ilegal și care staționau neregulamentar pe trecerile pentru pietoni, staționau în intersecții, blocau accesului în proprietățile alăturate drumurilor publice, blocau intrările în unitățile de învățământ și în spitale etc.

"Sunt prea puține pentru câtă nesimțire este din partea unor șoferi. Am dat dispoziții echipajelor Poliției Locale Sector 1 să accelereze acțiunile din teren, să facă o campanie de conștientizare a importanței respectării legislației rutiere și să ridice autovehiculele parcate în dispreț față de lege și față de participanții în trafic", a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Important: staționarea vehiculelor pe trecerile pentru pietoni sau la mai puțin de 25 de metri de acestea constituie contravenție și se sancționează cu amendă cuprinsă între 580 și 725 lei și 3 puncte de penalizare.

"Regulile de circulație sunt făcute să fie respectate. Unii cetățeni nu înțeleg de ce este important acest lucru și ne pun viețile în pericol. În Sectorul 1, una din principalele cauze de accidente rutiere pe drumurile publice este parcarea ilegală a vehiculelor în aproprierea trecerilor pentru pietoni", a mai precizat edilul Clotilde Armand.

În această zonă administrativă activitatea de ridicare a mașinilor parcate neregulamentar se realizează în baza Hotărârii Consiliului Local Sector 1 cu nr.135/2021 privind ridicarea, transportul, depozitarea și restituirea vehiculelor staționate neregulamentar pe domeniul public sau în alte locuri decât drumul public. Această activitate a demarat în Sectorul 1 în data de 05 aprilie 2022.

Vehiculele ridicate de pe domeniul public sunt depozitate în spațiul special amenajat în acest scop pe Șoseaua Odăii nr.3-5. Tarifele pentru ridicare, transport și depozitare sunt stabilite prin Anexa nr.5 la Hotărârea Consiliului Local Sector 1 nr.135/2021 și acestea pot fi consultate de către orice persoană interesată  pe site-ul Administrației Domeniului Public Sector 1 accesând următorul link: https://adp-sector1.ro/wp-content/uploads/2022/03/2021.07.14-Regulament-vehicule-stationate-neregulamentar-135-tarife.pdf,  iar prevederile întregului regulament privind ridicarea, transportul, depozitarea și restituirea vehiculelor staționate neregulamentar pe domeniul public sau în alte locuri decât drumul public poate fi consultat accesând următorul link de pe site-ul Primăriei Sectorului 1: https://www.primariasector1.ro/download/hotarari-consiliu-2021/135.2021_Anonimizata.pdf


Serviciul Imagine și Cultură
Tel. fix: 021/319.10.13/int.151
E-mail: comunicare@primarias1.ro