Data: 20.02.2023

Dotăm școlile din Sectorul 1 cu tehnologiile viitorului. “Vorbim de o mini revoluție high - tech în unitățile de învățământ”

Primăria Sectorului 1 investește masiv în dotarea unităților de învățământ cu tehnologiile viitorului  pentru a avea un proces educațional la cele mai înalte standarde și în pas cu timpurile pe care le trăim. În anul 2022 administrația locală a Sectorului 1 a finanțat achiziția de către școli și licee a peste 200 de table inteligente, 45 de display-uri interactive, aproape 100 de tablete grafice, 40 de ochelari virtuali, sute de computere perfomante pentru elevi și laptop-uri pentru profesori.

"Dotarea școlilor și liceelor cu tehnologii de ultimă generație facilitează performanța în educație. Am alocat bani pentru achiziția de software necesar pentru toate aceste echipamente IT. Vorbim de o mini revoluție high - tech care are loc în unitățile de învățământ din Sectorul 1. În secolul XXI nu poți face "România Educată", nu poți avea un învățământ performant și nu poți obține competitivitatea pe piața muncii cu creta și tabla clasică sau cu echipamente uzate și depășite moral", a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

În proiectul de buget pe anul 2023, Primăria Sectorului 1 a alocat un buget record pentru învățământ -modernizarea sau construirea de școli și grădinițe și pentru achiziția de echipamente de ultimă generație pentru a fi folosite de elevi și profesori.




Serviciul Imagine și Cultură
Tel. fix: 021/319.10.13/int.151
E-mail: comunicare@primarias1.ro