Data: 15.03.2023

Consiliul Local refuză din nou dezbaterea bugetului. “PNL-PSD, coaliția bătăii de joc la adresa cetățenilor: bursele școlare și ajutoarele sociale nu mai pot fi asigurate”

Plata burselor școlare, plățile utilităților către școli, finanțarea celui mai important spital de urgență din țară și a celui mai mare spital de copii din România, precum și indemnizațiile pentru însoțitorii persoanelor cu handicap vor fi stopate din cauza neaprobării bugetului local al Sectorului 1 pentru anul 2023.

Consiliul Local Sector 1 a suspendat astăzi, din nou, dezbaterile ședinței în momentul în care urmau să discute și să voteze proiectul de buget pe anul 2023.

"Coaliția PSD-PNL de la Sectorul 1 lucrează împotriva copiilor, împotriva persoanelor vârstnice și împotriva persoanelor cu handicap, blochează activitatea spitalelor și a școlilor și stopează investițiile în Sectorul 1. Pentru a noua oară, PNL și PSD refuză să pună în discuție proiectul de buget pentru anul 2023. Este o coaliție a bătăii de joc la adresa cetățenilor și a interesului comunității locale.  Invit cetățenii Sectorului 1 să vină la următoarea ședință a Consiliului Local să vadă cum acești consilieri ascultă doar ordinele de la partid și resping din motive inventate să voteze acest buget. Singura lor miză este ca zeci de milioane de euro să fie deturnate către cele două societăți pe care le controlează- CET Grivița și Compania de Investiții și Dezvoltare Sector 1- care făcea machete de spital pentru Tudorache- pentru a fi date firmelor de partid," afirmă primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Reamintim faptul că Direcția Management Economic din Primăria Sectorului 1 a atras atenția consilierilor locali asupra situației grave în care se află administrația locală Sectorului 1 din cauza nevotării bugetului. Dacă nu este votat rapid proiectul de buget vor fi suspendate:
 plata cheltuielilor pentru învățământul de masă;
 plata cheltuielilor pentru învățământul special;
 plata burselor pentru învățământul de masă;
 plata burselor pentru învățământul special de stat;
 plata drepturilor asistenților personali ai persoanelor cu handicap grav sau a indemnizațiilor lunare;
 plata stimulentelor educaționale acordate copiilor din familii defavorizate;
 plata drepturilor copiilor cu cerințe educaționale speciale integrați în învățământul de masă;
 plata drepturilor copiilor cu cerințe educaționale speciale integrați în învățământul special;
 plata învățământului particular și confesional, acreditate;
 finanțarea căminelor pentru persoane vârstnice;
 finanțarea "Programului pentru școli al României", potrivit HG nr. 1007/2022 pentru acordarea gratuită de fructe și legume proaspete, de lapte de consum și produse lactate, de produse de panificație în anul școlar 2022-2023;
 finanțarea sistemului de protecție a copilului;
 finanțarea centrelor de zi și a centrelor rezidențiale pentru personae adulte cu handicap;
 finanțarea Programului pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preșcolarii și elevii Școlii gimnaziale nr. 178, conform Ordinului Ministrului Educației nr. 5369/2022.




Serviciul Imagine și Cultură
Tel. fix: 021/319.10.13/int.151
E-mail: comunicare@primarias1.ro