Data: 29.03.2023

Dotam cu mobilier, materiale didactice specifice și echipamente digitale ultramoderne 53 de unități de învătământ. Proiect de 41 milioane lei depus prin PNRR

Peste 50 de unități de învățământ din Sectorul 1 (3 grădinițe, 25 de școli gimnaziale, 21 de licee sau colegii și 4 școli speciale) vor fi dotate cu cu mobilier, materiale didactice specifice și echipamente digitale ultramoderne. Primăria Sectorului 1 a depus marți, 28 martie 2023, o cerere de finanțare în valoare de 41 de milioane lei prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR)- Pilonul VI: Politici pentru noua generație, Componenta C15: Educație, Reforma 4.

"Implementăm acest proiect îndrăzneț pentru Sectorul 1 din fonduri europene. Specialiștii Primăriei au fost în contact permanent în ultima perioadă cu directorii de școli pentru a vedea care sunt nevoile unităților de învățământ. Scopul proiectului este de a crește nivelul educațional și performanțele copiilor/elevilor care studiază în unitățile de învățământ preuniversitar de stat acreditate la nivelul Sectorului 1. Educația în secolul XXI nu se mai poate face doar cu tabla și cu creta", a precizat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand într-o postare pe pagina sa de Facebook.

În concret, prin acest proiect urmează să fie dotate complet un număr de 38 de săli de clasă cu echipamente IT de ultimă generație. Acestea sunt în cadrul unităților de învățământ care aparțin rețelei de învățământ profesional și tehnic (Colegiul "Dinicu Golescu"– 1 sală, Colegiul Tehnic  "Mircea cel Bătrân"– 11 săli, Colegiul Tehnic "Media"– 10 săli și Colegiul Tehnic de Arhitectură și Lucrări Publice "Ioan N. Socolescu"– 16 săli).

 Totodată, vor fi echipate patru ateliere de practică cu echipamente și materiale didactice specifice (Colegiul "Dinicu Golescu"–  un atelier de lăcătușerie, Colegiul Tehnic "Mircea cel Bătrân"– atelier de mecanică, Colegiul Tehnic "Media"– atelier media și poligrafie și Colegiul Tehnic de Arhitectură și Lucrări Publice "Ioan N. Socolescu"– atelier de practică).

De asemenea, va fi asigurată infrastructura și resursele tehnologice necesare pentru cele 53 de unități de învățământ din Sectorul 1 din proiect, prin facilitarea accesului elevilor la tehnologie prin laboratoare informatice și echipamente dedicate. Prin proiect se propune dotarea a 36 de laboratoare informatice, din care cinci pentru unități de nivel preșcolar, precum și achiziționarea de echipamente pentru 608 săli de clasă/grupă și a 21 de laboratoare de științe pentru digitalizarea procesului educațional/de învățare.

Mai mult, va fi asigurată ridicarea standardului de calitate educațională în sălile de clasă/grupe prin dotarea a 404 săli de clasă/grupă, 32 de laboratoare de științe, respectiv 88 de cabinete pe discipline, cabinete de asistență psihopedagogică, săli de sport, cu mobilier adecvat vârstei și materiale didactice necesare.

"Noi facem investiții corecte din fonduri europene, în interesul elevilor noștri și nu a clientelei de partid. Vechile administrații locale au fost interesate doar de comisioane și să dea contracte supraevaluate către firmele de partid. Așa cum s-a întâmplat în 2020, când a fost atribuit prin negociere, fără licitație, un contract de 76 milioane de lei pentru achiziția de tablete. O achiziție frauduloasă care este anchetată de DNA. Sau cum s-a întâmplat, în 2018- 2019, cu atribuirea fără licitație a 71 de contracte unei firme pentru studii DALI și expertize tehnice copy/paste pentru școlile din Sectorul 1. Altă afacere investigată de DNA", a mai afirmat edilul Clotilde Armand.


Serviciul Imagine și Cultură
Tel. fix: 021/319.10.13/int.151
E-mail: comunicare@primarias1.ro