Data: 30.03.2023

Plantăm 2.500 de copaci pe domeniul public al Sectorului 1. ”Fiecare arbore plantat este o investiție în sănătatea noastră și a generațiilor viitoare”

Primăria Sectorului 1 a demarat o amplă acțiune de înverzire a Sectorului 1. Astfel, suntem în plin proces de plantare de arbori, flori și gazon pe domeniul public din această zonă administrativă. Într-o primă etapă vor fi plantați 2.500 de copaci din diferite specii, precum frasin, platan, tei, arțar. 

Programul de înverzire din acest an include plantare de copaci, refacerea spațiilor verzi aferente terenurilor de joacă pe care le administrăm, crearea de noi spații verzi în baza Studiilor de Fezabilitate, reamenajarea spațiilor verzi distruse sau afectate de parcările ilegale, igienizarea terenurilor ocupate abuziv și redarea acestora cetățenilor prin amenajări peisagistice cu material dendrofloricol rezistent la poluare și factorii de mediu.

"Avem nevoie de un oraș în care nivelul de poluare să fie cât mai mic. Am demarat un program care va îmbunătăți substanțial standardul de viață al comunității locale pentru că fiecare arbore plantat este o investiție în sănătatea noastră și a generațiilor viitoare", a precizat primarul Clotilde Armand într-o postare pe pagina de Facebook.

Specialiștii Administrației Domeniului Public au început deja acțiunea de identificare de spații sau terenuri care pot fi transformate în noi locuri de joacă și spații verzi, pentru a veni în sprijinul cetățenilor din această zonă administrativă. Administrația locală își dorește cât mai multe zone verzi, conservarea celor existente și extinderea lor acolo unde aceste lucru este posibil.

Vă reamintim că Administrația Domeniului Public Sector 1 pune la dispoziția cetățenilor aplicația software de servicii electronice https://sesizari.adp-sector1.ro . Această aplicație face parte din proiectul de digitalizare al ADP Sector 1 și oferă posibilitatea locuitorilor de a transmite direct către departamentul competent solicitările sau problemele sesizate în sector.


Serviciul Imagine și Cultură
Tel. fix: 021/319.10.13/int.151
E-mail: comunicare@primarias1.ro