Data: 27.04.2023

Ședință de urgență pentru revotarea bugetului. Instituția Prefectului a declarat nelegale jumătate din amendamente

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a convocat din nou, astăzi, 27 aprilie 2023, de la ora 17.00, ședința Consiliului Local Sectorul 1 pentru dezbaterea și adoptarea proiectului de buget pe anul 2023.

Instituția Prefectului a comunicat în cursul zilei de astăzi faptul că mai multe amendamente propuse și votate de consilierii locali la proiectul de buget sunt nelegale și a cerut reanalizarea și revotarea întregului proiect.

"Verdict final din partea Instituției Prefectului Municipiului București: aproape jumătate din amendamentele făcute de PSD și PNL la proiectul de buget pe anul 2023 sunt nelegale și încalcă Legea nr. 273/2006 privind finanțele publice. Sunt probleme și la alte amendamente: unul este parțial nelegal în măsura în care sunt încălcate prevederile Legii nr. 1/2011 a Educației Naționale; un alt amendament, în care sunt prevăzute fonduri pentru un drum (Vadul Moldovei), este nelegal pentru că această cale de acces nu se află în administrarea Sectorului 1 al Municipiului București, iar un alt amendament încalcă prevederile Codului Administrativ," a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Edilul Sectorului 1 a publicat pe pagina sa de Facebook adresa integrală a Instituției Prefectului Municipiului București. Concluziile acesteia sunt foarte clare: "Vă solicităm ca la proxima ședință a Consiliului Local Sector 1 București să procedați la reanalizarea Hotărârii nr. 32/ 28.03.2023 a Consiliului Local al Sectorului 1 București. În caz contrar, Hotărârea nr. 32/ 28.03.2023 Consiliului Local al Sectorului 1 București va fi atacată în parte, cu privire la amendamentele sus-menționate, la instanța de contencios administrativ, conform legii."

"Asta este, dragi locuitori ai Sectorului 1, realitatea! PSD și PNL încalcă legea și pun presiune pe funcționarii Primăriei Sectorului 1 să facă abuz în serviciu și să pună în aplicare un buget nelegal. Nu-i mai lăsăm să fure și asta este o catastrofă pentru ei și apropiații lor," a mai afirmat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.



Serviciul Imagine și Cultură
Tel. fix: 021/319.10.13/int.151
E-mail: comunicare@primarias1.ro