Data: 27.04.2023

Clotilde Armand: “Instituția Prefectului Municipiului Bucuresti ne-a dat dreptate. Consilierii PNL-PSD au adoptat amendamente nelegale și bugetul trebuie revotat”

Amendamentele depuse de consilierii locali și adoptate de către Consiliul Local al Sectorului 1 la proiectul de buget pe anul 2023  sunt nelegale, modifică și schimbă arhitectura acestuia. Acesta este concluzia Instituției Prefectului Municipiului București care a exercitat dreptul de control al legalității actelor administrative adoptate sau emise de autoritățile publice locale. Astfel,  Prefectul Municipiului București a constatat existența unor aspecte de nelegalitate ale bugetului care impun reanalizarea actului administrativ în vederea respectării întocmai a prevederilor legale.

"Consilierii PNL și PSD au adoptat un buget nelegal, deoarece amendamentele pe care le-au depus și votat au modificat radical structura bugetului pe care l-am propus și bugetul trebuie revotat. Nu-mi dau seama dacă este vorba despre incompetență sau ticăloșie. Așa cum am mai spus, este o confirmare a faptului că această coaliție face rău comunității. Solicit consilierilor PNL și PSD să intre în legalitate, să respecte punctul de vedere al Prefecturii și să aprobe proiectul de buget așa cum l-am propus. Un proiect bun, axat pe investiții și pe interesele comunității locale. În caz contrar, îi voi acționa în judecată, adevărul și dreptatea sunt de partea mea," a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Menționăm faptul că Instituția  Prefectului Municipiului București a precizat faptul că "în întreg conținutul legii speciale nu se regăsesc dispoziții care să confirme ipoteza că autoritatea deliberativă, analizând proiectul de buget local elaborat și prezentat de către ordonatorul de credite, cu sprijinul de specialitate al compartimentelor de resort din subordinea acestuia, ar avea dreptul de a modifica structura bugetului local și de a schimba arhitectura proiectului elaborat de primar".

Instituția  Prefectului Municipiului București a solicitat ca la următoare ședință a Consiliului Local Sector 1 să fie reexaminată Hotărârea nr.32/28.03.2023 privind aprobarea bugetului general centralizat al subdiviziunii administrativ-teritoriale Sectorul 1 al Municipiului București pe anul 2023, astfel încât regulile de procedură și cele privind competența materială a celor două autorități ale administrației publice locale să fie pe deplin respectate.  Instituția Prefecturii a confirmat în cursul zilei de ieri, 26 aprilie 2023,  posibilitatea repunerii pe ordinea de zi a Consiliului Local Sector 1 și a aprobării a proiectului de buget pe anul 2023.

În consecință, primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a convocat pentru astăzi, 27 aprilie 2023, începând cu ora 15.00, o ședință extraordinară a Consiliului Local Sector 1 pentru dezbaterea și adoptarea proiectului de hotărâre privind modificarea și intrarea în legalitate a bugetului pe anul 2023.





Serviciul Imagine și Cultură
Tel. fix: 021/319.10.13/int.151
E-mail: comunicare@primarias1.ro