Data: 12.05.2023

Piața Amzei renaște prin artă și creativitate. Bucureștenii sunt așteptați la Romanian Design Week

Sectorul 1 găzduiește la Piața Amzei un eveniment de prestigiu dedicat industriilor creativ-culturale din România. Cea de-a unsprezecea ediție a Romanian Design Week, un eveniment marca The Institute, își deschide începând de astăzi porțile pentru iubitorii de artă și cultură.

Astfel, pentru mai bine două săptămâni, în perioada 12-28 mai 2023, Piața Amzei, un loc emblematic al Sectorului 1, devine un punct de reper internațional pentru artiști și creatori.

Această ediție la care Primăria Sectorului 1 este partener, readuce în programul festivalului expoziția cu call, dedicată celor mai recente proiecte locale de arhitectură și design.

Astfel, formatul RDW Exhibition va găzdui 162 proiecte de arhitectură, design interior, design grafic, ilustrație, design de produs și design vestimentar. Acestora li se alătură 128 proiecte care vor fi prezentate online pe platforma romaniandesignweek.ro, ca parte din arhiva digitală Best Practices, pe care festivalul o începe odată cu ediția 2023 și o va continua anii viitori. Designul RDW Exhibition este semnat de Attila Kim Architects.

La vernisajul expoziției dedicat designului și arhitecturii locale care a avut loc în după-amiaza zilei de 11 mai 2023 a fost prezent și primarul Sectorului 1, Clotilde Armand:

"Am fost onorată să mă aflu în această seară la Romanian Design Week, cu ocazia vernisajului expoziției dedicat designului și arhitecturii locale. Am întâlnit o comunitate de artiști care pune Capitala pe harta internațională a industriei creativ-culturale. Cu această ocazie am transmis felictările mele echipei The Institute pentru ideea de a veni în mijlocul sectorului nostru și a organiza, alături de Primăria Sectorului 1, acest eveniment de anvergură internațională: Romanian Design Week", a declarat primarul Clotilde Armand.

Pe lângă RDW Exhibition, alte formate vor completa experiența vizitatorilor în Piața Amzei: Young design powered by Diploma care vine cu perspectiva noii generații de arhitecți și designeri români într-o expoziție multidisciplinară, RDW Social, un context potrivit pentru întâlniri și discuții, RDW Market, care va pune la dispoziția publicului un spațiu de dialog, o galerie de design, dar și o serie de magazine-capsulă, cu obiecte speciale ce vor putea fi admirate și în expoziția RDW și Creative Corner, unde va avea loc expoziția Circular Catalysts, un program de reziliență și dezvoltare durabilă locală prin design și meșteșug, realizat de British Council România, în parteneriat cu Institutul Cultural Român.


Serviciul Imagine și Cultură
Tel. fix: 021/319.10.13/int.151
E-mail: comunicare@primarias1.ro