Data: 24.05.2023

Clotilde Armand: „Sabotajul coaliției PNL PSD de la Sectorul 1 îmbracă și o formă penală. Au încercat să deturneze 40 de milioane de lei către companiile care le controlează”

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a dezvăluit astăzi, într-o postare pe pagina de Facebook cum investițiile pe care le propune Consiliului Local  sunt sabotate în mod repetat de către coaliția PNL-PSD, inclusiv cu încălcarea legii. În sprijinul acestor dezvăluiri, edilul Sectorului 1 a prezentat o înregistrare a unui dialog dintre un consilier PNL și o consilieră din partea PSD de la ultima ședință a Consiliului Local Sector 1 din data de 09 mai 2023.

"Sabotajul coaliției PNL PSD de la Sectorul 1 îmbracă și o formă penală. În încercarea disperată de a bloca orice proiect pe care îl inițiez în beneficiul locuitorilor și de a dirija fondurile de la bugetul local către companiile pe care le controlează, această majoritate toxică care ține de 30 de ani România în sărăcie și subdezvoltare și care a devalizat bugetul Sectorului 1 ani la rând, a încălcat flagrant legislația în vigoare. Astfel, printr-un amendament nelegal la Programul "Termoficare de la Soare", PSD și PNL au dirijat 40 milioane de lei către compania CET Grivița pe care o controlează. Asta în ciuda faptului că Secretarul general al Sectorului 1 le-a transmis public, în mod repetat, că amendamentul este nelegal, pentru că nu are nicio legătură cu proiectul  "Termoficare de la Soare" și nu o să semneze pentru legalitate. Ilegalitățile acestei coaliții nu s-au oprit aici. În disprețul legislației în vigoare, deși proiectul a căzut la vot, deoarece inițial nu au votat trei consilieri social- democrați, prin încălcarea flagrantă a Codului Administrativ, proiectul a fost repus la vot. În semn de protest, consilierii PMP și USR au părăsit sala de consiliu. Codul Administrativ spune foarte clar: un proiect respins nu poate fi resupus votului în cadrul aceleași ședințe a Consiliului Local. Priviți cum a încercat PNL și PSD să deturneze 40 milioane lei în Sectorul 1. Ascultați dovada și dialogul halucinant dintre un consilier local al PNL și o consilieră din partea PSD în momentul în care au încercat să jefuiască comunitatea locală chiar în ședința de Consiliu", a afirmat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Totodată, edilul Sectorului 1 a prezentat  și o listă a proiectelor respinse în repetate rânduri de majoritatea PNL-PSD din Consiliul Local Sector 1:

 Înlocuirea a 891 de ascensoare vechi cu lifturi moderne și sigure care au un consum energetic scăzut. Valoarea totală a investiției: 215 milioane lei. Acest proiect a fost respins de 9 ori în Consiliul Local;

 Programul "Termoficare de la Soare"- de montare a panourilor fotovoltaice și a pompelor de căldură pe aproximativ 170 de blocuri reabilitate termic. Valoarea totală a investiției 140 milioane lei. Acest proiect a fost respins de 22 de ori de majoritatea PNL-PSD din Consiliul Local;

 Modernizarea și asfaltarea a 24 de străzi. Investiție totală de 55 milioane lei;

 Panouri Fotovoltaice pentru 10 grădinițe și școli. Investiție în cuantum  de 10,4 milioane lei. Respins de Consiliul Local de nu mai puțin de 26 de ori!;

 Construirea a 11 blocuri cu 400 de locuinţe pentru tineri și pentru specialiștii în educație și sănătate pe Șoseaua Odăii nr. 3-5, finanțare aprobată din PNRR în valoare de 330 de milioane lei. Prin respingerea documentației tehnico-economice și a indicatorilor tehnico-economici pentru investițiile de la acest ansamblu de locuințe există risc major de a pierde banii din PNRR!

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a convocat astăzi, 24 mai 2023, începând cu ora 12:00, o ședință ordinară a Consiliului Local Sector 1. Pe ordinea de zi sunt toate proiectele de dezvoltare ale Sectorului 1 respinse de majoritatea din Consiliul Local. Ordinea de zi integrală a sedinței Consiliului Local Sector 1 de astăzi poate fi consultată accesând următorul link de pe site-ul oficial al Primăriei Sectorului 1:
https://www.primariasector1.ro/convocator-sedinte-consiliu-local.html

Totodată, ședința consiliului local poate fi urmărită în direct pe site-ul www.primariasector1.ro , precum și pe paginile de Facebook și YouTube ale instituției noastre.

"Voi continua să lupt cu această coaliție toxică pentru a implementa proiecte esențiale pentru comunitatea locală. Cu toată opoziția PNL-PSD, voi reconstrui și dezvolta Sectorul 1 pe baze solide alături de dumneavoastră", a mai precizat Clotilde Armand.






Serviciul Imagine și Cultură
Tel. fix: 021/319.10.13/int.151
E-mail: comunicare@primarias1.ro