Data: 24.05.2023

Clotilde Armand: „Consilierii locali PNL-PSD au fugit astăzi din nou de muncă și de cetățeni. Grădinița de Vacanță și Școala de Vară, în pericol să nu se mai desfășoare în acest an”

Majoritatea consilierilor locali ai Sectorului 1 a părăsit astăzi sala de ședință în momentul în care mai erau pe ordinea de zi pentru a fi dezbătute și aprobate nu mai puțin de 50 de proiecte, multe dintre acestea esențiale pentru comunitatea locală. Programul "Termoficare de la Soare", montarea de lifturi noi și sigure în aproape 900 de blocuri, construirea de 11 blocuri pentru tineri și specialiștii în educație și sănătate și programele "Grădinița de Vacanță" și "Școala de Vară" sunt principalele proiecte care nu au mai fost dezbătute în ședința de astăzi din lipsă de cvorum.

"Consilierii locali PNL-PSD au fugit astăzi din nou de muncă și de cetățeni. Practic prin fuga lor au blocat investiții în Sectorul 1 de peste 700 milioane lei care ar fi creat premisele reconstrucției Sectorului 1 și dezvoltării durabile a acestei zone administrative. Sabotajul acestei majorități lasă străzile din Sectorul 1 neasfaltate, blocurile fără o soluție modernă și eficientă energetic de asigurare a încălzirii și  alimentării cu apă caldă, prin montarea panouri fotovoltaice și pompe de căldură, și fără lifturi noi și sigure și pune în pericol o finanțare prin PNRR deja obținută în cuantum de 330 de milioane lei pentru construirea a 11 blocuri cu 400 de locuinţe pentru tineri și pentru specialiștii în educație și sănătate. Însă, astăzi politicianismul consilierilor PNL-PSD a depășit orice limită. Două programe importante pentru preșcolarii și elevii noștri- "Grădinița de Vacanță" și "Școala de Vară", proiecte pe care vrem să le derulăm în lunile iulie-august, sunt în pericol să nu se mai desfășoare în acest an, din cauza faptului că aleșii locali PNL-PSD au dat bir cu fugiții din sala de ședință", a precizat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

În concret principalele proiecte care nu au mai fost dezbătute în ședința de astăzi din lipsă de cvorum sunt următoarele:

 Înlocuirea a 891 de ascensoare vechi cu lifturi moderne și sigure care au un consum energetic scăzut. Valoarea totală a investiției: 215 milioane lei;

 Programul "Termoficare de la Soare"- de montare a panourilor fotovoltaice și a pompelor de căldură pe aproximativ 170 de blocuri reabilitate termic. Valoarea totală a investiției 140 milioane lei;

 Modernizarea și asfaltarea a 24 de străzi. Investiție totală de 55 milioane lei;

 Panouri Fotovoltaice pentru 10 grădinițe și școli. Investiție în cuantum  de 10,4 milioane lei;

 Construirea a 11 blocuri cu 400 de locuinţe pentru tineri și pentru specialiștii în educație și sănătate pe Șoseaua Odăii nr. 3-5, finanțare aprobată din PNRR în valoare de 330 de milioane lei. Prin neadoptarea documentației tehnico-economice și a indicatorilor tehnico-economici pentru investițiile de la acest ansamblu de locuințe există risc major de a pierde banii din PNRR!

 Programele "Grădinița de Vacanță" și "Școala de Vară".


"Ziua când vor deconta acest comportament și vor trebui să de explicații electoratului se apropie. De altfel, frica de electorat este cel mai probabil încă un  motiv pentru care majoritatea PNL-PSD a ales să plece din ședință. În sala de consiliu se aflau zeci de reprezentanți ai asociațiilor de proprietari cărora ar fi trebuit să le explice de ce le refuză dreptul de avea panouri fotovoltaice, pompe de căldură și lifturi moderne și sigure în blocurile în care locuiesc", a mai afirmat primarul Clotilde Armand.



Serviciul Imagine și Cultură
Tel. fix: 021/319.10.13/int.151
E-mail: comunicare@primarias1.ro