Data: 25.05.2023

Clotilde Armand, apel către Emil Boc: “Explicați-le colegilor dumneavoastră din Sectorul 1 că avem nevoie de investiții serioase și că vremea combinațiilor a trecut”

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, face un apel către edilul Municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, să le explice colegilor care reprezintă PNL în Consiliul Local Sector 1 că, la nivelul fiecărei zone  administrative, este nevoie urgentă de construcție și de investiții serioase și că blocajul permanent al actului administrativ, pe criterii politicianiste, cum face PNL în Consiliul Local Sector 1, afectează pe termen lung dezvoltarea comunității locale.

Declarația primarului Clotilde Armand este o replică la aprecierile edilului Emil Boc referitoare la USR, conform cărora: "Partidul ăsta ghiocel nu a construit un șurub" și vine ca urmare a blocării repetate de către majoritatea PNL-PSD din Consiliul Local Sector 1 a unor investiții de peste 700 milioane lei "care ar fi creat premisele reconstrucției Sectorului 1".

"L-am auzit recent pe domnul Emil Boc (unul dintre puținii oameni din PNL pe care-l respect) criticând vehement USR. «Partidul ăsta ghiocel nu a construit un șurub», zice dl. Boc. Acum aș vrea să îi fac o demonstrație matematică, de la primar la primar, despre cum colegii domniei sale din Sectorul 1 nu doar că nu au construit un șurub în Sectorul 1, ci le-au furat pe toate. Domnule primar Boc, fac apel la experiența dumneavoastră administrativă și lansez public rugămintea de a explica colegilor dumneavoastră din Sectorul 1 că vremea combinațiilor a trecut, că avem nevoie de investiții serioase și să lase șantajul împotriva cetățenilor. Avem peste 700 milioane lei blocate de coaliția PNL și PSD, bani care ar fi creat premisele reconstrucției Sectorului 1 și dezvoltării durabile a acestei zone administrative. Un primar serios precum dumneavoastră înțelege că asemenea șantaj este o răzbunare împotriva cetățenilor care vor un oraș mai bun", a precizat primarul Clotilde Armand.

Reamintim faptul că principalele proiecte care, fie în mod repetat au fost respinse de către majoritatea PNL-PSD din Consiliul Local Sector 1, fie nu au mai fost dezbătute din lipsă de cvorum, cum a fost cazul ședinței de ieri a Consiliului Local Sector 1, sunt următoarele:

 Înlocuirea a 891 de ascensoare vechi cu lifturi moderne și sigure care au un consum energetic scăzut. Valoarea totală a investiției: 215 milioane lei;

 Programul "Termoficare de la Soare"- de montare a panourilor fotovoltaice și a pompelor de căldură pe aproximativ 170 de blocuri reabilitate termic. Valoarea totală a investiției 140 milioane lei;

 Modernizarea și asfaltarea a 24 de străzi. Investiție totală de 55 milioane lei;

 Panouri Fotovoltaice pentru 10 grădinițe și școli. Investiție în cuantum  de 10,4 milioane lei;

 Construirea a 11 blocuri cu 400 de locuinţe pentru tineri și pentru specialiștii în educație și sănătate pe Șoseaua Odăii nr. 3-5, finanțare aprobată din PNRR în valoare de 330 de milioane lei. Prin neadoptarea documentației tehnico-economice și a indicatorilor tehnico-economici pentru investițiile de la acest ansamblu de locuințe există risc major de a pierde banii din PNRR!;

"Vă las aici, domnule Boc, câteva dovezi că PNL a ignorat nevoile comunității locale și ce proiecte au respins sistematic. Liberalii de la Sectorul 1 resping proiecte finanțate din fonduri europene, investiții în educație și sănătate, în infrastructură și în reabilitare și modernizare", a mai afirmat edilul Clotilde Armand.



Serviciul Imagine și Cultură
Tel. fix: 021/319.10.13/int.151
E-mail: comunicare@primarias1.ro