Data: 19.06.2023

Începem un program fără precedent de asfaltare și reabilitare a străzilor. “Reconstruim și modernizăm Sectorul 1”

Primăria Sector 1 dă startul unui program fără precedent de asfaltare, modernizare și reabilitare a infrastructurii rutiere din această zonă administrativă. 

La sfârșitul lunii iunie încep lucrările de execuție la primele zece străzi incluse în acest program. Este vorba despre zece artere din nordul Sectorului 1 care nu au mai văzut lucrări de reparații și modernizare de aproximativ 15 ani și pe care asfaltul se află într-o stare avansată de degradare: Berca, Biborțeni, Zăpada Mieilor, Cărbunarilor, Heliului, Simeria, Trifești, Văliug, Zeletin și Drumul Nicolae Șuțu.

Totodată, săptămâna trecută au fost semnate autorizațiile de construire pentru străzile Bujorului și Nuferilor, iar până la sfârșitul lunii administrația locală a Sectorului 1 și-a propus să înceapă lucrările și la aceste artere.

De asemenea, în perioada imediat următoare urmează să fie emise autorizațiile și pentru străzile Elena Pleșoianu și Dumitru Zosima.

Aceste străzi sunt numai un prim pachet dintr-un program mult mai amplu prin care ne-am propus să aducem toate străzile din Sectorul 1 să fie demne de o capitală europeană. Administrația locală a Sectorului 1 are în curs de elaborare Documentația de Avizare a Lucrărilor de Intervenție (DALI) pentru nu mai puțin de 159 de străzi care necesită urgent lucrări de modernizare.

Pentru 24 dintre acestea au fost întocmite proiecte de hotărâri de consiliu local care au fost respinse de mai multe ori de majoritatea din Consiliul Local Sector 1. Este voba despre de străzile Elena Clucereasa, Islaz, Panait Istrati, Gherghel Paraschiva, Virgil Pleșoianu, Costache Sibiceanu, Butuceni, Intrarea Godeni, Strada Volumului, Craiovei, Pinului, Frasinului, Teodor Iliescu, Theodor Aman,  Intrarea Grigore Alexandrescu, Strada Hristache Pitarul, Victor Eftimiu, Iuliu Tetrat, Ioan Zalomit, Aristide Demetriade, Albac, Dionisie Fotino, Constantin Mille și Chile.

"Locuitorii Sectorului 1 trebuie să știe cine se opune dezvoltării acestei comunități. Voi continua să lupt cu consilieriii coaliției PNL-PSD pentru ca locuitorii Sectorului 1 să aibă acces la standarde minime de civilizație: apă, asfalt și canal. Am introdus din nou aceste proiecte de hotărâri pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Sector 1 din data de 21 iunie 2023, începând cu ora 12:00. Invit locuitorii de pe aceste artere să vină la ședința Consiliului Local pentru a cere consilierilor PNL-PSD explicații pentru votul lor", a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Reamintim faptul că anul trecut a fost semnat un acord cadru pentru modernizarea și repararea întregii infrastructuri urbane pe care Primăria Sectorului 1 o administrează. În baza acestui acord vor putea fi asfaltate, reabilitate sau modernizate peste 1.000 de străzi din această zonă administrativă.

Investițiile prevăzute în acest program nu înseamnă numai asfaltare, ci urmăresc asigurarea unor condiții de viață și de mediu corespunzătoare unui oraș durabil, în condiții de eficiență și economicitate: reabilitare/modernizare a sistemului rutier al străzilor, aleilor și parcajelor, extindere a rețelelor publice de alimentare cu apă, extindere a rețelelor publice de canalizare în sistem divizor (canalizare menajeră și canalizare pluvială) precum și amenajarea peisagistică și arhitecturală a spațiului urban (domeniul public – intrările în blocurile de locuințe, spațiile verzi din jurul blocurilor de locuințe, spațiile verzi aferente căilor de circulație sau cursurilor de apă).

"Este un program fără precedent în Sectorul 1, atât din punct de vedere al amplorii cât și al complexității sale. Continuăm să reconstruim și să modernizăm Sectorul 1 în ciuda opoziției coaliției antireformiste care ține România în loc de peste 30 de ani", a mai precizat Clotilde Armand.




Serviciul Imagine și Cultură
Tel. fix: 021/319.10.13/int.151
E-mail: comunicare@primarias1.ro