Data: 19.06.2023

Vă așteptăm în această săptămână pe Calea Griviței la Festivalul de Teatru Independent “Undercloud”. Ada Milea, capul de afiș al primei zile

Calea Griviței redevine un reper pe harta culturală a Sectorului 1. Concerte, spectacole de teatru jucate exclusiv de tineri artiști independenți, spectacole de dans contemporan, spectacole pentru copii sunt numai câteva dintre surprizele pregătite bucureștenilor în cadrul ediției a XVI-a a Festivalului de Teatru Independent "Undercloud", organizat de Fundația Calea Griviței, în perioada 19-25 iunie 2023 și susținut de Primăria Sectorului 1.

Pentru că și-a propus revitalizarea din punct de vedere cultural a zonei Calea Griviței, Primăria Sectorului 1 organizează mai multe spectacole de referință în cadrul acestui festival.

Primul eveniment organizat de către Primăria Sectorului 1 în cadrul festivalului este chiar capul de afiș al primei zilei. Astfel, luni 19 iunie 2023, începând cu ora 19:00, în curtea Universității Naționale de Arte (UNARTE), vă așteptăm la un concert marca Ada Milea. Este un concert cu personaje, un fel de teatru ca o muzică și muzică "evadată" din teatru.

Tot în această seară și tot în curtea UNARTE, însă de la ora 21:30, Primăria Sectorului 1 vă invită la spectacolul A LABYRINTHINE TRAIL (AUSTRIA). Autorii spectacolului au creat un scenariu de spectacol de teatru-dans pornind de la "Biblioteca Babel", nuvela scriitorului și bibliotecarului argentinian Jorge Luis Borges.

Marți, 20 iunie 2023, începând cu ora 20:00, la Sala Iosif Naghiu a Teatrului Dramaturgilor Români, vă așteptăm la spectacolul de teatru IN SUSPENSION (POLONIA – CU TRADUCERE).

Tot în a doua zi de festival, dar în curtea UNARTE, vă invităm de la ora 21:30 la spectacolul "COSMIC LATTE", o producție a Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică "I.L. Caragiale" București. Conceptul lui Ștefan Lupu ne propune  un show total care  unește dansul contemporan cu actoria.

Miercuri, 21 iunie 2023, începând cu ora 19:00, la sala Ion Băieșu a Teatrului Dramaturgilor Români  vă așteptăm la spectacolul  "MATCA", o producție a Teatrului fără Nume Instituția Publică Centrul de Cultură şi Artă GINTA LATINĂ –Chișinău. Este un proiect realizat cu sprijinul Institutului Cultural Român – Mihai Eminescu – Chișinău Fundației Marin Sorescu, după un text al lui Marin Sorescu și în regia Marianei Cămărășan.

În ultima zi a festivalului, duminică 25 iunie 2023, începând cu ora 12:00, în curtea UNARTE, Primăria Sectorului 1 vă invită împreună cu copiii la spectacolul "GLORIA VESELIA ȘI URSULEȚUL CIPI". În cadrul spectacolului, scriitorul Dan Mircea Cipariu susține o lectură publică din cartea "Gloria Veselia și Ursulețul Cipi". Oglindite în ilustrații coborâte din bagheta magică a vreunei zâne, întâmplările fascinante îi vor amuza pe cei mici și pe cei mari deopotrivă.

IMPORTANT: La aceste spectacole organizate de către Primăria Sectorului 1, locuitorii Sectorului 1 au intrare gratuită, în limita locurilor disponibile. Rezervările la aceste spectacole se fac la numărul de telefon 0727100856, în limita locurilor disponibile. Accesul la spectacolele organizate de către Primăria Sectorului 1 în cadrul acestui festival se face pe baza buletinului de identitate.

Puteți consulta calendarul complet de desfășurare al festivalului pe site-ul oficial al evenimentului: https://www.undercloud.ro/





Serviciul Imagine și Cultură
Tel. fix: 021/319.10.13/int.151
E-mail: comunicare@primarias1.ro