Data: 27.06.2023

Prelungim programul de funcționare la două dintre centrele de primire a cererilor pentru stimulentele financiare anticriză energetică

Mii de locuitori ai Sectorului 1 au depus cereri pentru obținerea stimulentelor financiare acordate de către Primăria Sectorului 1 pentru combaterea celei mai mari crize energetice din istorie.

Având în vedere numărul mare de persoane care doresc să beneficieze de aceste stimulente, Primăria Sectorului 1 a decis prelungirea până la 18:30 a programului de funcționare la două dintre centrele unde cetățenii pot depune cererile pentru acordarea stimulentelor, însoțite de celelalte documente justificative. Este vorba despre centru de la sediul Primăriei Sectorului 1 din Bulevardul Banu Manta nr.9 și cel situat în Clădirea Primăriei Sectorului 1 din Strada Mureș nr.18-24, care începând de marți, 27 iunie 2023 și până vineri 30 iunie 2023, inclusiv, vor fi deschise între 08:30-18:30.

Celelalte două centre - Clădirea Primăriei Sectorului 1 din Piața Amzei nr.13 și Sediul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 1 din Bulevardul Mareșal Averescu nr.17 (centru dedicat stimulentelor de 3000 lei/gospodărie) vor avea program norma de funcționare:08:30-16:30.

"Acest program a fost sabotat cu încrâncenare de PNL și PSD în Consiliul Local Sector 1. - au tergiversat implementarea lui - au aprobat cu întârziere bugetul local pentru acest an, au votat amendamente care l-au îndepărtat de la scopul inițial, au schimbat procedura de acordare a tichetelor anticriză și au impus depunerea mai multor documente justificative. Totul ca beneficiarii să facă mai multe drumuri la primărie, să completeze mai multe hârtii, intenția PNL și PSD este ca un număr cât mai mic de locuitori din Sectorul 1 să beneficieze de aceste stimulente financiare", a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand

Reamintim cetățenilor Sectorului 1 că cererile pentru acordarea stimulentelor financiare în vederea combaterii crizei energetice, însoțite de celelalte documente justificative, se pot depune și în format electronic în aplicația  în aplicația https://ticheteanticriza.primarias1.ro/  sau pe adresa de e-mail ticheteanticriza@primarias1.ro. Recomandăm comunității locale să acceseze cu prioritate aplicația noastră https://ticheteanticriza.primarias1.ro/ pentru că timpul de tratare a cererii va fi mult mai scurt.
 
"Cer consilierilor locali PNL și PSD să lase politicianismul deoparte și să pună cetățenii pe primul loc!"

Pentru ca un număr cât mai mare de locuitori ai Sectorului 1 să beneficieze de aceste stimulente financiare, primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, cere din nou  Consiliului Local Sector 1 să aprobe prelungirea până în data de 31 august 2023  a perioadei de depunere de către cetățeni a cererilor de decontare directă și până la 30 septembrie 2023 a perioadei de de efectuare a decontărilor directe către beneficiari.

În acest sens, primarul Clotilde Armand a convocat miercuri, 28 iunie 2023, începând cu ora 10:00, pentru a treia oară o ședință a Consiliului Local Sector 1 pe această temă.  Unicul punct pe ordinea de zi este proiectul de hotărâre privind modificarea  Hotărârii Consiliului Local al Sectorului 1 nr.197/19.12.2022 privind aprobarea "Regulamentului privind aprobarea unor măsuri locale destinate asigurării nevoilor energetice și eficientizării consumului de energie în gospodăriile din Sectorul 1 în sezonul 2022-2023", cu modificările și completările ulterioare.

"PNL şi PSD spuneau că nu fac nimic cu banii pe care i-am obţinut din renegocierea contractului de salubritate investigat de DNA pentru prejudicii aduse comunității în valoare de 1 miliard lei. Acum fiecare cetăţean va simţi în buzunarul său unde sunt economiile făcute. Avem fonduri financiare la dispoziţie. Măsura aceasta permite fiecărui cetățean să investească în ceea ce dorește cu banii salvați de noi din contractele păgupoase făcute de fostele administrații. Am convocat din nou o ședință extraordinară pentru miercuri, 27 iunie 2023, ora 10.00, pentru a cere din nou prelungirea perioadei de depunere. Cer consilierilor locali PNL și PSD ca de această data să lase politicianismul deoparte, să ignore ordinele venite de sus, și să pună cetățenii pe primul loc!", a mai precizat edilul Sectorului 1.

Stimulente financiare între 1000 și 3000 de lei/gospodărie

Stimulentele financiare se acordă pentru decontarea facturilor destinate asigurării nevoilor energetice minimale pentru iluminat, încălzirii optime a locuinței pe timp de iarnă, susținerii facilităților de gătit și asigurării apei calde în locuință, facturilor prin care se achiziționează, în cadrul locuinței, echipamente eficiente din punct de vedere energetic, necesare pentru iluminarea, răcirea, încălzirea și asigurarea apei calde de consum, pentru înlocuirea aparatelor de uz casnic depășite din punct de vedere tehnic și moral cu aparate de uz casnic eficiente din punct de vedere energetic, pentru utilizarea mijloacelor de comunicare care presupun consum de energie, precum și pentru decontarea facturilor în vederea achiziționării de produse și servicii în scopul creșterii performanței energetice a clădirilor ori pentru conectarea la surse de energie.

Acestea se acordă diferențiat, pe gospodărie, în funcție de venituri/cap/ membru de familie, astfel:

- Pentru gospodăriile care realizează venituri/cap/membru de familie până în pragul maxim al salariului minim net pe economie, vor fi acordate stimulente financiare în valoare de 3.000 lei/gospodărie;
- Pentru gospodăriile în care se realizează venituri/cap/membru de familie între salariul minim net pe economie și salariul mediu net pe economie vor fi acordate stimulente financiare în valoare de 2.000 lei/ gospodărie;
-  Pentru gospodăriile în care se realizează venituri/cap/membru de familie peste salariul mediu net pe economie, vor fi acordate stimulente financiare, în valoare de 1.000 lei/gospodărie.

Mai multe amănunte despre acest program pot fi obținute de pe site-ul instituției noastre accesând următorul link: https://www.primariasector1.ro/tichete-anticriza-energetica.html



Serviciul Imagine și Cultură
Tel. fix: 021/319.10.13/int.151
E-mail: comunicare@primarias1.ro