Data: 05.07.2023

Amenzi de 45.000 de lei pentru dezvoltatorii imobiliari care au tăiat ilegal zeci de copaci în Nordul Capitalei. “Acești inconștienți ne pun sănătatea în pericol pentru bunăstarea lor”

Poliția Locală Sector 1, prin Compartimentul Protecția Mediului, a derulat în acest an ample acțiuni de control a modului cum dezvoltatorii imobiliari din Nordul Capitalei respectă legislația de mediu.

Astfel, polițiștii locali specializați pe protecția mediului au avut, în acest an, în Nordul Capitalei, nu mai puțin de 20 de acțiuni de control a dezvoltatorilor imobiliari și au dat contravenții în valoare de 45.000 de lei pentru cei care au defrișat ilegal terenurile, tăind nelegal zeci de copaci ca să facă loc betoanelor.

"Vară, vacanță, mulți cetățeni plecați în concedii și autorități care nu prea se obosesc cu munca fiindcă este căldură mare. În acest context s-au gândit niște samsari imobiliari să defrișeze ilegal în nordul Capitalei că nimeni nu-i vede. Sunt dezvoltatori imobiliari din Sectorul 1 care defrișează terenurile, în disprețul legii. Acești inconștienți ne pun sănătatea în pericol pentru bunăstarea lor. Amenzile sunt insignifiante pentru aceste firme care raportează profituri uriașe din imobiliare. Dar nu ne oprim aici. Înaintăm către parchet plângere penală împotriva lor. Toate acestea se întâmplă în contextul în care înființarea DNA-ului Pădurilor este tergiversată în Parlament și se pregătește mutilarea Legii spațiilor verzi și a Codului urbanismului. Din punctul meu de vedere, defrișările ilegale trebuie sancționate aspru, inclusiv prin dosare penale, iar autoritățiile cu atribuții în domeniu să primească puteri sporite pentru a descuraja acest fenomen", a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.



Serviciul Imagine și Cultură
Tel. fix: 021/319.10.13/int.151
E-mail: comunicare@primarias1.ro