Data: 24.07.2023

Restaurăm și modernizăm Teatrul “Masca”.“Este o investiție la care țin foarte mult pentru că înseamnă respect pentru istoria acestui oraș”

Primăria Sectorului 1 și-a propus restaurarea și modernizarea fostei Case de cultură situată pe bulevardul Bucureştii Noi nr. 66, cunoscută de locuitorii din zonă ca fiind clădirea Teatrului Excelsior "Masca" sau fostul cinematograf "Înfrățirea între Popoare". Pentru redarea circuitului public a acestei clădiri simbol a cartierului Bucureștii Noi, specialiștii administrației locale a Sectorului 1 au elaborat un amplu proiect de refacere a imobilului. Această clădire este în prezent într-o stare avansată de degradare, fiind scoasă din uz, iar accesul publicului interzis.

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Sector 1 din data de 26 iulie 2023, începând cu ora 10:00 se află din nou proiectul de hotărâre  privind aprobarea documentației tehnico-economice și a indicatorilor tehnico - economici ai acestei investiții.

"Este o investiție la care țin foarte mult pentru că înseamnă respect pentru istoria acestui oraș. Totuși, în mod inexplicabil, PSD și PNL blochează constant acest proiect. Au refuzat să-l voteze de șapte ori, în disprețul comunității locale. Am revenit cu acest proiect pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local de miercuri, 26 iulie, de la ora 10.00. Sper ca de data aceasta coaliția PNL-PSD să lase politica la ușa primăriei și să dea dreptul unui nou început pentru activitățile culturale din Cartierul Bucureștii Noi", a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Sala de spectacole va avea aproape 350 de locuri

Potrivit proiectului de restaurare și modernizare, clădirea va avea un regim de înălțime de S parțial +P + E +E2 parțial, o suprafață construită de 1172 mp, o suprafață desfășurată de 2608,50 mp și o suprafață utilă de 2159, 50 mp.

Totodată, sala de spectacole va putea găzdui un număr aproximativ de 345 de spectatori, din care minimum șase locuri specifice perntru persoanele cu dizabilități.

 La Casa de Cultură de pe bulevardul Bucureştii Noi nr. 66 vor fi realizate lucrări de eficientizare energetică, vor fi modernizate instalațiile electrice și de ventilație, vor fi realizate lucrări de etanșeizare și vor fi restaurate fațadele și elementele decorative de pe acestea.
     
Totodată, clădirea va fi echipată cu dotări pentru spectatori: gradene funcționalizate și grupuri sanitare, cu instalații și dotări ultramoderne pentru susținerea spectacolelor (concerte, piese de teatru, spectacole de varietăți etc) și cu instalații și dotări pentru proiecția de filme

S-a dat ordinul de începere a lucrărilor la Teatrul de Vară din Parcul Bazilescu

În  urmă cu două săptămâni primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a dat ordinul de începere a lucrărilor de consolidare, restaurare și modernizare a Teatrului de Vară din Parcul Bazilescu, o altă investiție așteptată de comunitatea Sectorului 1. Echipele firmei constructoare sunt în prezent pe teren și realizează etapa organizării de șantier: au îngradit zona și se branșează la rețeaua de electricitate și alimentare cu apă. Urmează curățarea perimetrului de buruieni și punerea în siguranță a clădirii, o etapă premergătoare, dar absolut obligatorie demarării efective a lucrărilor.

"Îmi doresc un ritm cât mai rapid de derulare a lucrărilor, dar cu respectarea strictă a standardelor de calitate. Am cerut firmei constructoare să monteze cât mai repede schelele și să treacă la treabă. Așa cum am promis, povestea Teatrului va merge mai departe și vom reda circuitului public această clădire simbol a Sectotrului 1", a mai precizat edilul Clotilde Armand.

Teatrul de Vară a fost gândit și proiectat ca un amfiteatru în aer liber și va fi utilizat ca un  spațiu de evenimente în aer liber. Prin revitalizarea acestui imobil, va fi redat comunității locale și  orașului un spațiu pentru desfășurarea spectacolelor de dimensiune medie, cu public de aproximativ 1.550 de persoane (concerte, festivaluri, spectacole de varietăți, film și teatru).

Serviciul Imagine și Cultură
Tel. fix: 021/319.10.13/int.151
E-mail: comunicare@primarias1.ro