Data: 25.07.2023

Construim un parc nou și prima pistă pumptrack din Sectorul 1. „Este o veritabilă grădină urbană unde părinții vor face sport împreună cu copiii lor”

Primăria Sectorului 1 va construi un parc nou și prima pistă pumptrack din această zonă administrativă. Această investiție va fi realizată în cartierul Pajura, la a intersecția străzilor Jiului și Dridu, în apropierea Școlii Gimnaziale nr. 178.

Pumptrack este un concept relativ nou la noi în țară, practicat cu precădere de tineri. Vorbim de o pistă special concepută, vor fi curbe pe înălţimi diferite pentru echipamente sportive pe roți (biciclete, skateboard-uri, role etc) care nu necesită pedalare sau împingere, ci doar o acțiune de "pompare" pentru a genera impuls prin mișcările corpului în sus și în jos.

Noul parc va beneficia de o zonă de bănci smart, cu dispozitive de încărcare și rețea wi-fi, lămpi LED pentru iluminat, precum și de o zonă de panouri fotovoltaice.

"Avem nevoie în București de cât mai multe spații verzi și de locuri destinate activităților sportive. Pregătiți-vă bicicletele, skateboard-urile și rolele! Prin această investiție vom amenaja la intersecția străzilor Jiului și Dridu o veritabilă grădină urbană și vom construi și prima pistă pumptrack din Sectorul 1. Pentru că încurajăm mișcarea și practicarea sportului în aer liber,  construim un loc în care părinții să facă sport împreună cu copiii lor", a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Această investiție a fost gândită de către specialiștii Primăriei Sectorului 1 ținând cont de faptul că România ocupă locul 2 din Uniunea Europeană în privința sedentarismului, iar studiile arată că la noi în țară peste 25% dintre copii sunt supraponderali sau obezi.

Studiul de fezabilitate pentru construirea noului parc și a pistei de pumptrack a fost deja realizat. Proiectul privind aprobarea documentației tehnico- economice pentru acest obiectiv de investiții se află pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Sector 1 de miercuri, 26 iulie, ora 10.00.

"Invit locuitorii cartierului Pajura la această ședință pentru a-și exprima punctul de vedere cu privire la acest proiect și pentru a veni cu noi propuneri pentru a-l îmbunătăți. Sportul și mișcarea n-au culori politice. Vă invit să susțineți acest proiect și să urmăriți sau să participați la ședința de miercuri. Pentru a putea participa scrieți un email la adresa de e-mail registratura@primarias1.ro", a mai precizat edilul Clotilde Armand.

Serviciul Imagine și Cultură
Tel. fix: 021/319.10.13/int.151
E-mail: comunicare@primarias1.ro