Data: 27.07.2023
Finanțare de 41 milioane lei prin PNRR pentru cel mai amplu program de modernizare și digitalizare a școlilor din Sectorul 1. “Așa se construiește România Educată!”
Primăria Sectorului 1 a demarat cel mai amplu program de modernizare a unităților de învățământ din această zonă administrativă. În această săptămână a fost semnat un contract de finanțare în valoare de 41 de milioane lei prin PNRR pentru dotarea cu mobilier, materiale didactice specifice și echipamente digitale ultramoderne a 3 grădinițe, 25 de școli gimnaziale, 21 de licee sau colegii și 4 școli speciale din Sectorul 1.
"Prin acest proiect vom scoate din uz în integralitate mobilierul școlar vechi, echipamentele IT depășite și echipamentele uzate din sălile de sport. Vom achiziționa dispozitive de ultimă generație pentru atelierele din liceele tehnologice (lăcătușerie, mecanică, media etc), cabinetele psihopedagogice și sălile de sport. Un număr de 38 de săli de clasă vor fi dotate complet cu echipamente IT ultramoderne, din care cinci pentru unități de nivel preșcolar. Vom achiziționa echipamente pentru 608 săli de clasă/grupă și pentru 21 de laboratoare de științe pentru digitalizarea procesului educațional/de învățare", a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.
În concret, prin acest proiect urmează să fie dotate complet un număr de 38 de săli de clasă cu echipamente IT de ultimă generație. Acestea sunt în cadrul unităților de învățământ care aparțin rețelei de învățământ profesional și tehnic (Colegiul "Dinicu Golescu"– 1 sală, Colegiul Tehnic "Mircea cel Bătrân"– 11 săli, Colegiul Tehnic "Media"– 10 săli și Colegiul Tehnic de Arhitectură și Lucrări Publice "Ioan N. Socolescu"– 16 săli).
Totodată, vor fi echipate patru ateliere de practică cu echipamente și materiale didactice specifice (Colegiul "Dinicu Golescu"– un atelier de lăcătușerie, Colegiul Tehnic "Mircea cel Bătrân"– atelier de mecanică, Colegiul Tehnic "Media"– atelier media și poligrafie și Colegiul Tehnic de Arhitectură și Lucrări Publice "Ioan N. Socolescu"– atelier de practică).
"De la începutul mandatului meu, am pus capăt vechilor metehne ale fostelor administrații care nu au făcut decât să folosescă școlile pentru comisioane și contracte pentru firmele se partid investigate de DNA- tablete la suprapreț sau zeci de studii DALI și expertize tehnice realizate prin metoda copy/paste. Vreau să asigur un act educațional de calitate, în care elevii să facă performanță indiferent de domeniul pentru care au aptitudini- sportiv, tehnic, uman, IT, artistic etc. Elevii trebuie să fie pregătiți în mod real pentru viață și pentru piața muncii, care este în continuă schimbare, și nu să fie doar colecționari de diplome care nu-i ajută la nimic. Vremea plagiatorilor și a impostorilor universitari este pe cale să apună în România. Cei 41 milioane lei sunt bani europeni pe care vreau să-i investesc în viitorul nostru. Educația este o prioritate pentru mine, prin fapte și măsuri concrete. Așa se construiește România Educată!", a mai precizat edilul Clotilde Armand.
Tot prin această investiție va fi asigurată infrastructura și resursele tehnologice necesare pentru cele 53 de unități de învățământ din Sectorul 1 incluse în proiect, prin facilitarea accesului elevilor la tehnologie prin laboratoare informatice și echipamente dedicate. Prin proiect se propune dotarea a 36 de laboratoare informatice, din care cinci pentru unități de nivel preșcolar, precum și achiziționarea de echipamente pentru 608 săli de clasă/grupă și a 21 de laboratoare de științe pentru digitalizarea procesului educațional/de învățare.
Mai mult, va fi asigurată ridicarea standardului de calitate educațională în sălile de clasă/grupe prin dotarea a 404 săli de clasă/grupă, 32 de laboratoare de științe, respectiv 88 de cabinete pe discipline, cabinete de asistență psihopedagogică, săli de sport, cu mobilier adecvat vârstei și materiale didactice necesare.
Serviciul Imagine și Cultură
Tel. fix: 021/319.10.13/int.151
E-mail: comunicare@primarias1.ro