Data: 23.08.2023

Reabilităm și modernizăm clădirea “Școlii Regale” pentru a crea condiții ultramoderne de studiu elevilor Colegiului „George Enescu”

Elevii Colegiului Național de Muzică "George Enescu" vor  beneficia de condiții ultramoderne pentru repetiții și studiul individual al instrumentului pe care și l-au ales: studiul viorii, al harpei, al percuției, contrabasului, violoncelului etc. Primăria Sectorului 1 va reabilita și moderniza după cele mai înalte standarde clădirea "Școlii Regale", fostul sediu al Administrației Domeniului Public Sector 1, situat pe Bulevardul Poligrafiei nr.4.
 
Aici va fi amenajată o sală media și o sală de cor, săli de studiu, săli pentru repetiții, sală de mese, birouri, cancelarie etc. Totodată, se vor face intervenții pe întregul imobil, va fi dată jos toată tencuiala până la cărămidă/ beton și va fi  reconsolidată întreaga clădire.

În plus, va fi refăcută hidroizolația, finisajele la pereți și pardoseli, tâmplăria, instalațiile electrice, sanitare și de climatizare, iar imobilul va fi dotat cu panouri fotovoltaice. Întreaga curte va fi reamenajată - alei pietonale, alveole verzi, pomi.

"Am vești bune pentru unii dintre cei mai talentați tineri artiști din România. Vom transforma complet fostul sediu al ADP Sector 1, din strada Poligrafiei nr. 4, o clădire realizată între anii 1938-1940 și îl vom reda artei și frumosului. Este un loc perfect pentru studiu, retras într-un cadru verde, ferit de trafic și zgomotul urban", a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

 Reamintim faptul că, începând cu toamna cu anului 2021, elevii de la Colegiul Național de Muzică "George Enescu" își defășoară orele de repetiții în clădirea administrației locale a Sectorului 1  de pe Bulevardul Poligrafiei nr. 4 și au scăpat astfel de calvarul nenumăratelor schimburi pe zi la care erau supuși pentru studiul instrumentelor, în condițiile în care spațiul din sediul central al colegiului era insuficient.

"Am demarat acest proiect la începutul mandatului meu și m-am luptat pentru el în Consiliul Local (pentru că angajații ADP Sector 1 nu doreau să părăsească această clădire inventând tot felul de sporuri pentru antena și radiații diferite inexistente). Prin această investiție trecem la următorul nivel și modernizăm total spațiul de pe Bulevardul Poligrafiei, pentru ca acesta să răspundă în cel mai înalt grad nevoilor unui colegiu de muzică.  Vom continua să acordăm tot sprijinul de care au nevoie elevilor nostri din unitățile de îmvățământ cu profil artistic pentru ca aceștia să performeze. Marile scene ale lumii nu se cuceresc cu condiții de secolul trecut!", a mai precizat primarul Clotilde Armand.


Serviciul Imagine și Cultură
Tel. fix: 021/319.10.13/int.151
E-mail: comunicare@primarias1.ro