Data: 24.08.2023

Modernizarea străzilor din Sectorul 1, în timp real. Iată arterele pe care lucrăm!

Primăria Sectorului 1 continuă implementarea celui mai amplu program de asfaltare și modernizare a străzilor din această zonă administrativă. În prezent se lucrează în paralel pe mai multe străzi, aflate în diferite stadii de execuție, pentru a accelera reabilitarea infrastructurii rutiere din Sectorul 1.

Astfel, în această dimineață a fost începută punerea primului strat de asfalt pe strada Zăpada Mieilor. Totodată, se toarnă primul strat de asfalt și pe străzile Simeria, Cărbunarilor și Heliului, pe străzile Berca și Biborțeni este pus al doilea strat de asfalt, pe strada Trifești se decopertează și se refac trotuarele, iar pe strada Văliug se asfaltează trotuarele, urmând să fie trasate marcajele și locurile de parcare.

"În ultima perioadă am dat ordinul de începere a lucrărilor de asfaltare sau modernizare pe 12 străzi din Sectorul 1. Acestea sunt fie străzi de pământ ale căror probleme grave de infrastructură au fost ignorate de fostele administrații ale Sectorului 1, fie artere pe care nu au mai fost executate lucrări de reparații și modernizare de aproximativ 15 ani și pe care asfaltul se află într-o stare avansată de degradare. Vreau să mă asigur că firmele de execuție respectă atât graficul de desfășurare a lucrărilor, cât și standardele de calitate. Avem respect pentru banul public și nu acceptăm lucrări făcute de mântuială", a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Aceste străzi sunt un prim pachet dintr-un program mult mai amplu prin care ne-am propus să aducem toate străzile din Sectorul 1 să fie demne de o capitală europeană. Avem în curs de elaborare Documentația de Avizare a Lucrărilor de Intervenție (DALI) pentru nu mai puțin de 159 de străzi care necesită urgent lucrări asfaltare și modernizare.

Pentru 26 dintre acestea au fost întocmite proiecte de hotărâri de consiliu local, însă  majoritatea din Consiliul Local Sector 1 a respins de mai multe ori modernizarea lor.  Este voba despre de străzile Elena Clucereasa, Islaz, Panait Istrati, Gherghel Paraschiva, Virgil Pleșoianu, Costache Sibiceanu, Butuceni, Intrarea Godeni, Strada Volumului, Craiovei, Pinului, Frasinului, Teodor Iliescu, Theodor Aman, Intrarea Grigore Alexandrescu, Victor Eftimiu, Iuliu Tetrat, Ioan Zalomit, Aristide Demetriade, Albac, Dionisie Fotino, Constantin Mille, Chile, Intrarea Gheorghe Simionescu, Strada Neajlovului, și Strada Siriului.

Reamintim faptul că anul trecut a fost semnat un acord cadru pentru modernizarea și repararea întregii infrastructuri urbane pe care Primăria Sectorului 1 o administrează. În baza acestui acord vor putea fi asfaltate, reabilitate sau modernizate peste 1.000 de străzi.

Investițiile prevăzute în acest program nu înseamnă doar asfaltare, ci urmăresc asigurarea unor condiții de viață și de mediu corespunzătoare unui oraș durabil, în condiții de eficiență și economicitate: reabilitare/modernizare a sistemului rutier al străzilor, aleilor și parcajelor, extindere a rețelelor publice de alimentare cu apă, extindere a rețelelor publice de canalizare în sistem divizor (canalizare menajeră și canalizare pluvială), precum și amenajarea peisagistică și arhitecturală a spațiului urban (domeniul public – intrările în blocurile de locuințe, spațiile verzi din jurul blocurilor de locuințe, spațiile verzi aferente căilor de circulație sau cursurilor de apă).



Serviciul Imagine și Cultură
Tel. fix: 021/319.10.13/int.151
E-mail: comunicare@primarias1.ro