Data: 26.09.2023

Clotilde Armand: “Coaliția PNL-PSD încearcă să treacă pe repede-înainte Codul Urbanismului, profitând de marea liniște cumpărată cu bani”

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a atras astăzi atenția că  în Parlament se încearcă să se treacă pe repede-înainte Codul Urbanismului. Este vorba de o lege care, în opinia edilului Clotilde Armand, "favorizează mafia imobiliară, bagă în legalitate construcțiile nelegale și care va permite distrugerea spațiilor verzi".

"Când se așterne marea liniște cumpărată cu banii partidelor de la guvernare să știți de la mine că revine în Parlament proiectul de lege care modifică Legea spațiilor verzi și permite betonarea spațiilor verzi. Profitând de faptul că agenda publică este ocupată cu geamantanul plin cu șpagă al lui Dumitru Buzatu și cu asumarea răspunderii Guvernului pe măsurile fiscale, coaliția PNL-PSD încearcă să treacă pe repede-înainte Codul Urbanismului. O lege care favorizează mafia imobiliară, bagă în legalitate construcțiile nelegale și care va permite distrugerea spațiilor verzi", a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

"PSD ordonă, iar PNL execută"

Reamintim faptul că, după ce Codul Urbanismului a fost adoptat tacit în Senat și a primit deja aviz favorabil în patru comisii importante din Camera Deputaților, în ședința de astăzi a Comisiei pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor din Camera Deputaților a fost pus pe ordinea de zi acest proiect legislativ. Primarul Clotilde Armand consideră că "acest proiect de lege trebuia dezbătut de specialiști și de societatea civilă, iar toate amendamentele toxice să fie eliminate".

"Parlamentarul PNL, Sabin Sărmaș, președintele Comisiei pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor din Camera Deputaților a pus pe ordinea de zi de astăzi acest proiect de lege nociv. O Comisie în care PSD ordonă, iar PNL execută. Camera Deputaților este cameră decizională, după ce Codul Urbanismului a fost adoptat tacit în Senat, în urma lobby-ului agresiv al antreprenorilor imobiliari. Acest proiect de lege trebuia dezbătut de specialiști și de societatea civilă, iar toate amendamentele toxice să fie eliminate.

În vară am protestat alături de grupuri de organizații civice și am reușit să oprim modificările respective. Trebuie să reușim să facem asta și acum. Interesul coaliției PNL-PSD și al mafiei imobiliare care trage sforile în Parlament este ca legea să fie trimisă rapid la promulgare, fără să țină cont de dorințele și nevoile cetățenilor: fără construcții și terase ilegale în parcuri și pe spațiile verzi, fără blocuri între case și salvarea de la distrugere a clădirilor de patrimoniu
", a mai precizat edilul Clotilde Armand.

Serviciul Imagine și Cultură
Tel. fix: 021/319.10.13/int.151
E-mail: comunicare@primarias1.ro