Data: 29.09.2023

Avem deschise șantiere de asfaltare și modernizare pe 23 de străzi. “Este un program fără precedent în istoria recentă a Sectorului 1”

Primăria Sectorului 1 lucrează în paralel la asfaltarea și modernizarea a zeci de străzi care necesitau urgent investiții în reabilitare. Vorbim de șantiere deschise, în diverse stadii de execuție, pe 23 de artere situate atât în zona centrală, cât și în cartierele mărginașe ale Sectorului 1: Strada Berca, Strada Zeletin, Strada Trifești, Strada Văliug, Strada Simeria, Strada Cărbunarilor, Strada Heliului, Strada Biborțeni, Strada Zăpada Mieilor, Strada Diocheți, Strada Fanionului, Strada Almaș, Strada Mezeș, Strada Alunului, Strada Izbândei, Strada Măgura Odobești, Strada Emanoil Porumbaru, Intrarea Berheci, Strada Echipajului, Strada Tuberozelor, Strada Constantin Sandu Aldea, Strada Nuferilor, Strada Bujorului.

"Este un program de asfaltare și modernizare fără precedent în istoria recentă a Sectorului 1. Sunt atât străzi de pământ, cât și străzi care nu au mai văzut lucrări de modernizare de peste 15 ani și care au fost neglijate de fostele administrații", a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Aceste artere fac parte dintr-un program mult mai amplu prin care ne-am propus să aducem toate străzile din Sectorul 1 să fie demne de o capitală europeană. În acest moment, avem în proiectare peste 300 de străzi pe care dorim să intervenim urgent pentru a le asfalta sau moderniza.

"Din păcate, majoritatea PNL-PSD din Consiliul Local blochează sistematic și acest program. Pentru zeci de străzi pentru care am finalizat proiectarea, această majoritate toxică a refuzat să dezbată și să aprobe proiectele de hotărâre care ne-ar fi permis demararea lucrărilor. În plus, în dispreț față de nevoile comunității locale de a avea străzi moderne, consilierii PNL-PSD au mutat 90% din bugetul pe care l-am gândit pentru reabilitarea infrastructurii rutiere pentru alte proiecte care nu constituie o urgență și pe care oricum nu le putem începe în acest moment", a mai precizat primarul Clotilde Armand.



Serviciul Imagine și Cultură
Tel. fix: 021/319.10.13/int.151
E-mail: comunicare@primarias1.ro