Data: 08.11.2023

Creștem substanțial bursele pentru performanța scolară și dublăm bursa de ajutor social.“Sunt banii economisiți din furăciunile PSD-PNL”

Elevii din Sectorul 1 vor avea printre cele mai mari burse școlare din România. Primăria Sectorului 1 suplimentează substanțial de la bugetul local sumele acordate de la bugetul de stat pentru următoarele categorii de burse școlare: bursele de excelență olimpică, bursele de merit (elevii care au media între 9,50 și 10,00 și pentru cei care au obținut premii la olimpiade, concursuri școlare și competiții sportive vor primi 700 lei/lună-  450 lei sunt alocați de la bugetul de stat și 250 lei finanțați de la bugetul local).

Totodată, administrația locală a Sectorului 1 a decis dublarea bursei de ajutor social, care crește la 600 lei/lună (300 lei sunt alocați de la bugetul de stat și 300 lei finanțați de la bugetul local). Proiectul inițiat de primarul Clotilde Armand a fost aprobat ieri în ședința Consiliului Local Sector 1.

"Am o veste bună pentru elevii din Sectorul 1, vor avea printre cele mai mari burse școlare din România. Dacă PSD-PNL dădeau banii pe diamante și către clientela de partid eu am decis că toată lupta asta pentru o administrație justă față de cetățeni trebuie să aibă efect la un moment dat. Creștem bursele școlare, investim în spitale și asfaltăm străzi cu banii economisiți din furăciunile lor", a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Aceste măriri de burse fac parte dintr-un plan mai amplu al Primăriei Sectoruluiu 1 de încurajare a educației și a performanței școlare în comunitatea din această zonă administrativă. Astfel, avem în derulare un program fără precedent de extindere a școlilor- elevii deja nu mai învață în trei schimburi, am finanțat cu sume record dotarea unităților de învățământ cu echipamente informatice de ultimă generație și derulăm programe școlare inovative- "Educație pentru Viață" (de tip afterschool) și "Educație și Viitor pentru Toți" (cursuri de limbi străine, de pregătire sportivă și de dezvoltare personală).

"Într-o societate care le oferă de multe ori copiilor modele greșite de realizare academică în viață- diplome la universități fantomă, nepotisme și plagiate, noi îi îndrumăm către carte și dezvoltarea continuă a aptitudinilor. Pentru cei care se întrebau ce poți face cu banii economisiți din contractele supraevaluate, date cu dedicație de fostele administrații locale, acesta este răspunsul meu. Merită lupta? Eu zic că da", a mai precizat edilul Clotilde Armand.


Serviciul Imagine și Cultură
Tel. fix: 021/319.10.13/int.151
E-mail: comunicare@primarias1.ro